Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Toen kwamen de wolven

William Giraldi (auteur), Irving Pardoen (vertaler)
Als een oorlogsveteraan in Alaska hoort dat zijn zoontje is gedood, begint hij een bloedige wraakactie die moet leiden naar de moordenaar van zijn oogappel.
Titel
Toen kwamen de wolven
Auteur
William Giraldi
Vertaler
Irving Pardoen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hold the dark
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2016 | Andere uitgaven
191 p.
ISBN
9789048834662 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wraak in een plunjezak

ROMAN. Alaska is het nieuwe Wilde Westen. Het is een land van ontbering, achterdocht en heel veel geweld, leren we uit William Giraldi's wervelende Toen kwamen de wolven.

Wanneer Russell Core op een dag een brief krijgt van een vrouw die hem smeekt haar te helpen de botten van haar zoontje terug te vinden dat door een wolf is meegenomen, weet hij niet goed wat gedaan. Hij is een natuurschrijver en geen wolvendoder, al heeft hij lang geleden wel zo'n beest neergelegd, wat hem op eeuwige wroeging kwam te staan. Maar hij vertrekt toch, naar het noorden van Alaska, naar Keelut om precies te zijn, een fictief plaatsje waarvan de naam verwijst naar een mythologisch dier uit de Yupik-cultuur. Het is een grote, zwarte en grotendeels haarloze hond die mensen in het duister belaagt en opvreet, daarbij sporen achterlatend die in een mum van tijd weer in de sneeuw verdwijnen.

Dat William Giraldi Toen kwamen de wolven in Keelut laat spelen, is natuurlijk geen toeval. Het zwarte, ongrijpbare beest dat mensen tot bange, wild om zich heen schoppende - en schietende - wezens herleidt, maakt voor hem immers de essentie uit van Alaska. Medora, de vrouw die Core…Lees verder

Thriller over wolven, wraakzucht en een incestueuze familietragedie. Het verhaal speelt zich af in Alaska en doet vanwege de geweldsscènes denken aan het werk van David Vann en Cormac McCarthy. Het plaatsje Keelut ligt diep in de wildernis van Alaska. De bewoners leven een hard bestaan; voor buitenstaanders is geen plaats in hun gemeenschap. Kort na elkaar verdwijnen drie jonge kinderen. Men denkt dat een roedel hongerige wolven de kinderen heeft meegesleurd. Medora Slone, wiens zoontje is verdwenen, doet een beroep op wolvenkenner Russel Core om de wolven te doden en de resten van haar zoontje op te sporen. Russel ontdekt dat de jongen niet door wolven maar door een mens is gedood. Als oorlogsveteraan Vernon Slone hoort dat zijn zoontje is vermoord, begint hij een bloedige wraakactie waarbij hij iedereen ombrengt op zijn weg om de moordenaar van zijn oogappel te vinden. Het in trefzekere, bijna ijzige stijl geschreven verhaal heeft een bloedstollend plot en een verrassende ontknoping…Lees verder