Boek
Engels

Vanity Fair : a novel without a hero

Vanity Fair : a novel without a hero

In de reeks:
Een satirische visie op de Engelse samenleving in het begin van de negentiende eeuw.
Titel
Vanity Fair : a novel without a hero
Auteur
William Makepeace Thackeray
Taal
Engels
Uitgever
London: Everyman's Library, 1991 | Andere uitgaven
XLIV, 878 p. : ill.
ISBN
1-85715-012-0

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verhaal gebaseerd op de film 'Vanity Fair', dat het verhaal verteld over Becky Sharp, een arm meisje dat alleen op de wereld is. Ze sluit vriendschap met een rijk meisje en allebei proberen ze een goede, rijke man te trouwen. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 19e eeuw. Het bestaat uit achttien hoofdstukken en enkele 'fact files', over de auteur William Makepiece Thackeray, het gevecht bij Waterloo en jonge mannen in Regency Engeland (1811-1820). Deel uit de serie 'Scolastic Readers', afgestemd op jongeren van elf tot achttien jaar die Engels als tweede taal leren. Het hele programma bestaat uit een boek met twee cd's, terwijl een link wordt gelegd met een boek en een film waarop deze uitgave is gebaseerd. Het boek bevat veel foto's uit de film. Verder is op internet een handleiding te downloaden voor de docent. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe boek en cd's zijn te gebruiken. Om het boekje goed te kunnen lezen zijn enkele jaren onderwijs in de Engelse taal noodzakelijk…Lees verder

Over William Makepeace Thackeray

William Makepeace Thackeray (Calcutta, 18 juli 1811 – Londen, 24 december 1863) was een Engels romanschrijver. Hij stamde uit een ambtenaarsfamilie in India maar trok op 16-jarige leeftijd naar Engeland om in Cambridge te studeren.

Hij was getrouwd met Isabella Gethin Shawe (1816–1893) en kreeg drie dochters, Anne Isabella (London, 9 juni 1837 – 26 februari 1919), Jane (1839, na acht maanden gestorven) en Harriet Marian (1840–1875). Anne, door haar vader Anny genoemd, groeide op in Frankrijk en Engeland en werd later ook schrijfster.

Thackeray verbleef enkele jaren op het Europese vasteland, veelal in Parijs, waar zijn interesse voor de schilderkunst werd gewekt.

In 1833 verloor hij zijn fortuin en werd hij verplicht om zijn talent als journalist te gebruiken om van te leven. Onder verschillende pseudoniemen werkte hij mee aan tijdschriften zoals Fraser's Magazine en Punch.

"The Book of Snobs" uit 1846 gaf hem de faam als sati…Lees verder op Wikipedia