Luisterboek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hamlet : prince of Denmark

William Shakespeare (auteur), Anton Lesser (verteller)
Tragedie van de Engelse schrijver (1564-1616) over een Deense prins die de moord op zijn vader wil wreken.
Titel
Hamlet : prince of Denmark / William shakespeare ; performed by Anton Lesser and full cast
Auteur
William Shakespeare
Verteller
Anton Lesser
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Naxos AudioBooks, 2014? | Andere uitgaves
4 cd's + tekstboek
Speelduur
3:55:09
ISBN
9780521625609

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een volledige opvoering van het toneelstuk van William Shakespeare uit ca. 1600-1602. De koning van Denemarken blijkt te zijn vermoord door zijn broer Claudius, die vervolgens met de weduwe trouwt. Wanneer de zoon van de dode koning dat ontdekt zweert hij wraak te zullen nemen, maar iets in de omstandigheden of in hemzelf weerhoudt hem keer op keer. Deze tragedie is vermoedelijk 's werelds beroemdste toneelstuk. In de hoofdrol horen we John Gielgud die beschouwd wordt als een van de grootste Shakespeare-vertolkers uit de twintigste eeuw. Deze opname werd in 1948 live uitgezonden door de BBC, met soms een korte toelichting bij de scènes voor de luisteraars. Op het cd-romgedeelte van de cd-set staat een voordracht die Gielgud in 1954 hield voor de BBC over het toneelstuk en de figuur Hamlet. Diverse malen verfilmd, onder andere in 1996 door Kenneth Branagh.

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, e…Lees verder op Wikipedia