Tragedie van de Engelse schrijver (1564-1616) over een Deense prins die de moord op zijn vader wil wreken. Met uitvoerige inleidingen en toelichtingen.
Extra onderwerp
THE, toneelstukken
Titel
Hamlet
Auteur
William Shakespeare
Redacteur
Ann Thompson Neil Taylor
Taal
Engels
Editie
Reprint
Uitgever
London: Bloomsbury Publishing, 2015 | Andere uitgaven
XXII, 613 p. : ill.
ISBN
9781904271338

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat de koning van Denemarken door zijn broer Claudius is vermoord, trouwt zijn weduwe binnen twee maanden met de moordenaar van haar man. Haar zoon, kroonprins Hamlet, is zo geschokt door dit alles dat hij, om de moord op zijn vader te wreken, doet of hij krankzinnig is geworden en wartaal spreekt. Zijn oom stuurt hem naar Engeland om hem daar te laten vermoorden. Maar Hamlet ontsnapt en gaat terug naar Denemarken, waar hij getuige is van de begrafenis van zijn geliefde Ophelia, die is verdronken. In een duel met haar broer Laertes sterft hij. Deze eerste grote tragedie van de belangrijkste Engelse toneelschrijver en dichter (1564-1616) verscheen oorspronkelijk in 1603. Het is een indringend, goed opgebouwd toneelstuk dat met veel poëzie, psychologisch inzicht en ook humor knap beschrijft hoe een overgevoelige jongeman reageert op de nietsontziende methodes van zijn omgeving. Hier de tragedie in de bekende Arden-editie, met een zorgvuldig geëditeerde tekst, zeer veel toelichtingen e…Lees verder

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, en…Lees verder op Wikipedia