Een Schotse edelman heeft er alles voor over om koning te worden. Vereenvoudigde versie van het beroemde toneelstuk. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Macbeth / William Shakespeare ; retold by Margaret Tarner
Auteur
William Shakespeare
Bewerker
Margaret Tarner
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan Education, 2014 | Andere uitgaven
117 p. : ill. + 2 cd's
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (2200 woorden)
ISBN
9780230402232 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit oorspronkelijk begin zeventiende eeuw geschreven theaterstuk van Shakespeare draait alles om aanzien en macht. Macbeth keert uit de oorlog terug als veldheer. Hij heeft gevochten voor Duncan, de koning van Schotland. Drie heksen voorspellen dat Macbeth eens koning van Schotland zal zijn. Langzaam ontrafelt zich de tragedie, waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor Lady Macbeth, die haar man aanzet tot moorden om zo aan de macht te komen. De tekst van deze aangepaste uitgave is in duidelijk Engels weergegeven, zowel in het boek als op de twee luister-cd's. Foto's en geluidsopnamen tussendoor voorkomen eentonigheid. Het programma geeft meer dan de tekst alleen. Er zijn oefeningen waarmee de lezer zich het verhaal kan eigen te maken. Ook wordt uitleg gegeven over 'blanc verse', een metrum dat in plaats van rijm gebruikmaakt van klemtonen. Korte fragmenten uit de oorspronkelijke tekst maken het mogelijk een vergelijking te maken. Een complete uitgave voor de hoogste klass…Lees verder

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, en…Lees verder op Wikipedia