Makkelijk lezen
Engels

A Midsummer Night's Dream

Hermia moet van haar vader trouwen met edelman Demetrius. Maar ze houdt van Lysander die verliefd is op haar vriendin Helena die echter houdt van Demetrius, die op zijn beurt weer houdt van Hermia. Met zwart-witillustraties, opdrachten en twee cd's. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
A Midsummer Night's Dream
Auteur
William Shakespeare
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: Oxford University, 2014 | Andere uitgaven
72 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitg.
ISBN
9780194786133 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deeltje uit de reeks 'Bookworms'*, uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen, opgaven en twee cd's waarop het verhaal wordt voorgelezen. Met een aantrekkelijk omslag. Eenvoudige bewerking van Shakespeares toneelstuk, in verhaalvorm. Hermia moet van haar vader trouwen met edelman Demetrius. Maar ze houdt van Lysander die verliefd is op haar vriendin Helena die echter houdt van Demetrius, die op zijn beurt weer houdt van Hermia. Maar na een magische midzomernachtdroom komt alles goed. Met zwart-witillustraties. Niveau: Stage 3, 1000 hoofdwoorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, en…Lees verder op Wikipedia