Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als Othello in het geheim trouwt met Desdemona wordt hij naar Cyprus uitgezonden om tegen de Turken te vechten. Met informatie over de auteur, het stuk, het karakter Othello, de eerste theaters in Londen en verschillende oefeningen en woordverklaringen in het Engels
Extra onderwerp
Taalpunt, Anderstalig
Titel
Othello / William Shakespeare
Auteur
William Shakespeare
Taal
Engels
ISBN
9781909621916

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een korte introductie over Shakespeare's leven en het toneelstuk Othello volgt, in tien hoofdstukken en in sterk vereenvoudigd proza het verhaal. Elk hoofdstuk wordt gevolgd door een aantal 'Activities', oefeningen op het gebied van tekstbegrip, grammatica en idioom, die voornamelijk betrekking hebben op het voorafgaande hoofdstuk. Verder zijn er nog twee korte teksten over de eerste theaters in Londen en het karakter Othello. Het boek eindigt met een sterk vereenvoudigde toneelversie. Het boek is, met illustraties, aantrekkelijk vorm gegeven. De bijbehorende cd bevat de gehele tekst en wordt rustig en duidelijk gepresenteerd. Geschikt als kennismaking met het toneelstuk voor mensen met een niveau, vergelijkbaar met de middenklassen van het voortgezet onderwijs.

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, en…Lees verder op Wikipedia