Boek
Engels
Het beroemde en tragische liefdesverhaal van Romeo en Juliet in eenvoudig Engels naverteld. Met opdrachten en cd.
Titel
Romeo and Juliet
Auteur
William Shakespeare
Taal
Engels
Uitgever
Stansted: Wordsworth Editions, 2022 | Andere uitgaven
143 p.
ISBN
9781840228335 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het beroemde en tragische liefdesverhaal van Romeo en Juliet van Engelands belangrijkste toneelschrijver en dichter (1564-1616) wordt in dit boek uit de serie 'Reading Shakespeare'* in eenvoudig Engels naverteld. Romeo Montague en Juliet Capulet, kinderen van twee elkaar vijandig gezinde families in Verona worden hopeloos verliefd op elkaar. Ze trouwen in het geheim. Om aan haar gedwongen huwelijk met Paris te ontkomen geeft priester Lorenzo haar een slaapmiddel. Romeo vindt haar, denkt dat ze dood is, neemt vergif in en sterft. Als Juliet ontwaakt en ziet dat Romeo dood is, pakt ze een dolk en steekt die in haar hart. Het boek bevat na elk hoofdstuk tal van pittige oefeningen. Tevens bevat het informatie over de schrijver Shakespeare. Achterin is een verkort script opgenomen van het toneelstuk, waardoor het door studenten kan worden nagespeeld. En om alles compleet te maken is de tekst ook nog eens op een cd te beluisteren. Zeer geschikt voor middelbare scholieren. Niveau: B1.2, mid…Lees verder

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Shakspere, Shaksper, en…Lees verder op Wikipedia