Makkelijk lezen
Engels
Vereenvoudigde versie van het beroemde toneelstuk over twee geliefden, die vanwege hun rivaliserende families niet bij elkaar kunnnen zijn. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Romeo and Juliet / Romeo and Juliet ; retold by Karen Kovacs
Auteur
William Shakespeare
Bewerker
Karen Kovacs
Illustrator
Liliana Perez
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin Books, 2020 | Andere uitgaven
57 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (350 hoofdwoorden)
ISBN
9780241430873

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van beknopte informatie over boek en auteur, illustraties, aanwijzingen, opgaven en een verklarende woordenlijst (Engels-Engels) en met een aantrekkelijk omslag. Hier de vereenvoudigde versie (geen navertelling in proza) van het beroemde toneelstuk over Romeo en Juliet, die verliefd op elkaar worden, maar kinderen zijn van rivaliserende families. Met zwart-witillustraties. Niveau: middenbouw (1200 woorden). Vanaf ca. 14 jaar.

Over William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616) was een Engels toneelschrijver, dichter en acteur.

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten en kan beschouwd worden als de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres: tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theaterbewerkingen, opera's, musicals en films.

Leven

Geboorte

William Shakespeare (ook gespeld Sha…Lees verder op Wikipedia