Strip
Nederlands

Bruce J. Hawker : integraal. 2

William Vance (auteur), André-Paul Duchateau (scenarist)
Bevat
De puzzel
Alles of niets
De beulen van de nacht
Het koninkrijk van de hel
Onderwerp
Varen
Titel
Bruce J. Hawker : integraal. 2
Auteur
William Vance
Scenarist
André-Paul Duchateau
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Intégrale Bruce J. Hawker 2
Uitgever
Zedelgem: Saga Uitgaven, 2016
216 p. : ill.
ISBN
9789085524106 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historisch stripverhaal spelend omstreeks 1800. Tweede deel* van een integrale uitgave in twee delen. In het voorafgaande deel heeft Bruce Hawker gefaald in zijn opdracht een konvooi te bewaken, dat een geheim wapen van Engeland naar Gibraltar moest brengen, maar dat nu in handen van de Spanjaarden is gevallen. In 'De puzzel' doet hij een poging om het wapen terug in handen te krijgen, maar een Spaanse roverhoofdman is ook geïnteresseerd. De overige drie verhalen vormen een afzonderlijke geschiedenis die zich in Londen afspeelt. Een roversbende is gespecialiseerd in ontvoeringen. Wanneer men ook de vader van Bruce Hawker ontvoert, besluit Bruce om de Beulen van de Nacht uit te schakelen. Dit blijkt niet eenvoudig, omdat de bende geheime bescherming geniet. In realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal; vrij veel tekst. Speelse lay-out. Grote aandacht voor de historische enscenering en maritieme scènes. Spannend verhaal. Dramatische tekenstijl. Bevat geweldsscènes. Plus een u…Lees verder

Over William Vance

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lafloche

William Vance was het pseudoniem van de Belgische striptekenaar William Van Cutsem (Anderlecht, 8 september 1935 – Santander, 14 mei 2018). Hij was vooral bekend als de tekenaar van de stripreeksen Bruno Brazil en XIII (lees: dertien).

Levensloop

Vance was van kleins af aan gefascineerd door strips en vooral door illustratoren die van realisme in hun tekeningen hielden. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Brussel. De kneepjes van het vak leerde hij in de publiciteitswereld waar hij 6 jaar vertoefde voor hij zich aan strips waagde. Daar nam hij ook de schuilnaam Vance aan.

In 2005 ontving hij de Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip, beter bekend als de Bronzen Adhemar, tijdens het stripfestival in Turnhout. Vance zelf woonde sinds 1979 in Spanje, eerst in Valladolid en later in Santander.

Vance was in 2010 gestopt met tekenen als gevolg van de ziekte van Parkinson die bij hem was v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties