Strip
Nederlands

Commando Kaaiman

William Vance (auteur), Louis Albert (auteur)
Op een avond krijgen de verbaasde televisiekijkers abnormale beelden op hun scherm te zien. Bruno Brazil wordt onmiddellijk bij Kolonel L ontboden, want het beeld dat op alle tv-toestellen in het land te zien was, houdt een verschrikkelijke dreiging in. Ergens in de Zuid-Amerikaanse jungle staat namelijk een ongelooflijk krachtige piratenzender die beelden en geluiden naar alle tv-toestellen in de
Titel
Commando Kaaiman
Auteur
William Vance Louis Albert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Commando Caïman
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1976
46 p. : ill.
ISBN
90-5581-029-0 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over William Vance

William Vance was het pseudoniem van de Belgische striptekenaar William Van Cutsem (Anderlecht, 8 september 1935 – Santander, 14 mei 2018). Hij was vooral bekend als de tekenaar van de stripreeksen Bruno Brazil en XIII (lees: dertien).

Levensloop

Vance was van kleinsaf gefascineerd door strips en vooral door illustratoren die van realisme in hun tekeningen hielden. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Brussel. De kneepjes van het vak leerde hij in de publiciteitswereld waar hij 6 jaar vertoefde voor hij zich aan strips waagde. Daar nam hij ook de schuilnaam Vance aan.

In 2005 ontving hij de Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip, beter bekend als de Bronzen Adhemar, tijdens het stripfestival in Turnhout. Vance zelf woonde sinds 1979 in Spanje, eerst in Valladolid en later in Santander.

Vance was in 2010 gestopt met tekenen als gevolg van de ziekte van Parkinson die bij hem was vastge…Lees verder op Wikipedia