Strip
Nederlands

De haai die tweemaal stierf

William Vance (auteur), Greg (auteur)

De haai die tweemaal stierf

In de reeks:
Genre:
Als gevolg van een simpel verkeersongeluk wordt er op grote schaal alarm geslagen. De enige overlevende is namelijk een voormalige huurling van het Derde Rijk, van wie gedacht werd dat hij een kwart eeuw eerder was omgekomen toen een schip met een kostbare lading aan boord zonk. Onmiddellijk wordt Bruno Brazil naar de plaats van de schipbreuk gezonden om deze oorlogsbuit, waarvan de waarde op vijf
Titel
De haai die tweemaal stierf
Auteur
William Vance Greg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le requin qui mourut deux fois
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1994
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-015-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Over William Vance

William Vance was het pseudoniem van de Belgische striptekenaar William Van Cutsem (Anderlecht, 8 september 1935 – Santander, 14 mei 2018). Hij was vooral bekend als de tekenaar van de stripreeksen Bruno Brazil en XIII (lees: dertien).

Levensloop

Vance was van kleinsaf gefascineerd door strips en vooral door illustratoren die van realisme in hun tekeningen hielden. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Brussel. De kneepjes van het vak leerde hij in de publiciteitswereld waar hij 6 jaar vertoefde voor hij zich aan strips waagde. Daar nam hij ook de schuilnaam Vance aan.

In 2005 ontving hij de Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip, beter bekend als de Bronzen Adhemar, tijdens het stripfestival in Turnhout. Vance zelf woonde sinds 1979 in Spanje, eerst in Valladolid en later in Santander.

Vance was in 2010 gestopt met tekenen als gevolg van de ziekte van Parkinson die bij hem was vastge…Lees verder op Wikipedia

Suggesties