Boek
Nederlands

100 breinbrekers

Willy Vandersteen (illustrator)
+1
100 breinbrekers
×
100 breinbrekers 100 breinbrekers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Deze 100 puzzels en raadsels van Suske en Wiske en hun vrienden zullen je hersens doen kraken. Codes en formules van professor Barabas kraken, woordzoekers van Lambik oplossen, rebussen van Jerom ontcijferen of sudoku's van tante Sidonia invullen: met deze 100 opgaven blijven je hersens dubbel en dik getraind tijdens de vakantiemaanden.
Titel
100 breinbrekers
Illustrator
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
96 p. : ill.
Verschijningsdatum
08-06-2021
ISBN
9789002273216 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Willy Vandersteen

Willebrord Jan Frans Maria (Willy) Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Belgische striptekenaar. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks Suske en Wiske, waar hij tot in de jaren zeventig nauw bij betrokken was.

Biografie

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren als Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen, was een zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Geboren op het Stuivenbergplein, gelegen in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek groeide hij daar ook op. Op de stoep van de eveneens in De Seefhoek gelegen August Sniedersstraat tekende hij wielerwedstrijden. Als jongen verslond hij boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Hij bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. To…Lees verder op Wikipedia