Boek
Nederlands

Canto Ostinato : Simeon ten Holt over zijn meesterwerk

Wilma De Rek (auteur)
+1
Canto Ostinato : Simeon ten Holt over zijn meesterwerk
×
Canto Ostinato : Simeon ten Holt over zijn meesterwerk Canto Ostinato : Simeon ten Holt over zijn meesterwerk

Canto Ostinato : Simeon ten Holt over zijn meesterwerk

Monografie over Canto Ostinato (een muziekstuk over tijd en ruimte), het bekendste werk van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012).
Titel
Canto Ostinato : Simeon ten Holt over zijn meesterwerk
Auteur
Wilma De Rek
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Balans, 2013
191 p. : ill. + cd + dvd-video
Aantekening
Met integrale bladmuziek
ISBN
9789460036019 (paperback)
Plaatsingssuggestie
784.8 (SISO) Componisten - Uitvoerders ; Componisten - Uitvoerders (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Multimediale uitgave over Canto Ostinato, het bekendste werk van componist Simeon ten Holt, die in november 2012 overleed. Canto Ostinato (1979) heeft geen vastgestelde tijdsduur en geen voorgeschreven bezetting, hoewel twee of vier piano’s het meest gangbaar is. De zoekende muziek met veel herhalingen, trekt een heel eigen publiek en lijkt de afgelopen jaren steeds populairder te worden. In het boek een aantal interviews met Ten Holt, gesprekken met bekende uitvoerders (Kees Wieringa, Jeroen & Sandra van Veen) en testimonials van bekende liefhebbers (Paul Witteman, Carice van Houten). Daarnaast de complete bladmuziek om mee te lezen. Op de cd een registratie van een uitvoering in Arnhem door Sandra & Jeroen van Veen, het pianospelende echtpaar dat een heel muzikantenbestaan aan Canto ontleent. Op de dvd een videoregistratie van ditzelfde concert plus een aantal fragmenten van bijzondere uitvoeringen, waaronder een op het Centraal Station van Utrecht en een met harp met elektronische …Lees verder

Canto Ostinato

De Nederlandse componist Simeon ten Holt overleed 1 jaar geleden op 25 november 2012. Canto Ostinato is een minimalistisch werk voor meerdere piano’s. Een ostinato is een kort muzikaal motief dat gedurende (een deel van) een compositie wordt herhaald. De componist schreef het werk van 1973 tot 1976. Het werd voor het eerst uitgevoerd in 1979. De impact van dit hedendaags klassiek muziekstuk is groot. De populariteit ervan is de laatste decennia steeds toegenomen.

Simeon ten Holt liet zich voor het boek Canto Ostinato : Simeon ten Holt over zijn meesterwerk uitgebreid interviewen door journaliste Wilma de Rek. Het boek bevat ook een cd-opname van het stuk door pianoduo Sandra en Jeroen van Veen, een dvd met concertopnames en de integrale bladmuziek.