Grote letter
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ollie en het kronkeldier

Wilma Geldof (auteur)

Ollie en het kronkeldier

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ollie woont in een pleeggezin vlakbij zee. Ollie is bang voor de zee, want die heeft zijn ouders van hem afgenomen. Dan vindt Ollie een bijzonder, kronkelig zeedier met een gele vacht. Kronkel heeft hem nodig. En Ollie hem.
Titel
Ollie en het kronkeldier
Auteur
Wilma Geldof
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2016
218 p.
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Aantekening
Lettertype: Arial vet-22pt

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Wilma Geldof

CC BY 3.0 - Foto van/door Wilma Geldof

Wilma Geldof (Alphen aan den Rijn, 18 januari 1962) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Geldof debuteerde in 2001 in het kinderboekenfonds van Uitgeverij Holland. Later schreef zij voor 12+ in de Life jeugdboeken reeks. Haar werk in de Geestelijke Gezondheidszorg en later bij de Raad voor de Kinderbescherming was soms een inspiratiebron.

In 2014 publiceerde Geldof Elke dag een druppel gif - "een aangrijpende roman over een overtuigd NSB-kind." Deze roman voor zowel volwassenen als young adults werd in 2015 bekroond met de Thea Beckmanprijs. De jury overwoog daarbij:

Een bijzonder trefzeker geschreven boek over wat lange tijd een taboe-onderwerp is geweest. De auteur is erin geslaagd een gelaagd verhaal te vertellen over twee zeer verschillende hoofdpersonen, met wie je je allebei als vanzelf kunt identificeren. Het is een verhaal dat zeer dichtbij komt, sterker nog, dat onder de huid ga…Lees verder op Wikipedia