Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het Londens kwartet

Wim Belaen (auteur)
+1
Het Londens kwartet
×
Het Londens kwartet Het Londens kwartet

Het Londens kwartet

In de reeks:
Genre:
De ontvoering van twee Britse ministers lijkt onderdeel te zijn van een toekomstige staatsgreep door rijke en machtige Britten die de schade door een Brexit op hun manier willen beperken, maar hun wereld hangt aan elkaar van dubbelspel en leugens.
Titel
Het Londens kwartet
Auteur
Wim Belaen 1967-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2019
438 p.
ISBN
9789089247728 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Westerse geheime diensten staan erom bekend scenario's te ontwikkelen voor alle mogelijke rampen, inclusief politieke aardbevingen. In deze thriller is de nakende Brexit aanleiding voor enkele rijke Britse zakenlieden en machtige politici om zich in het geheim te organiseren en een soort staatsgreep voor te bereiden. We schrijven 2017. Wat de rol is van de telkens weer opduikende Secret Intelligence Service (SIS/ MI6) in deze poging de democratie van zichzelf te redden, blijft onduidelijk. In de plot wordt zoveel dubbelspel gespeeld en zoveel gelogen en gemanipuleerd, dat het wat vermoeiend wordt in plaats van dramatisch, zoals in de MI6-verhalen van John le Carré. Al binnen de eerste honderd bladzijden vindt de cruciale ontvoering van twee Britse ministers plaats, die gegijzeld worden om... online met het Britse publiek in debat te gaan. Maar de gotspe hiervan komt niet echt uit de verf. Sommige van de vaak clichématige hoofd- en bijfiguren speelden al een rol in het eerste deel* van…Lees verder

Over Wim Belaen

Wim Belaen (Izegem, 9 oktober 1967) is een Belgisch dirigent, klarinettist en sinds 2017 ook auteur.

Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en haalde eerste prijzen voor notenleer, klarinet, kamermuziek, HaFa-directie en harmonieleer en een Hoger Diploma klarinet en kamermuziek. Belaen voltooide zijn studies in 1999-2000 met een meestergraad voor klarinet aan Koninklijk Conservatorium, departement van de hogeschool Gent.

Orkestervaring verzamelde hij als klarinettist bij onder andere het Symphonisch orkest van de Vlaamse Opera in Gent en Antwerpen, het BRTN-Symfonisch orkest, het Nieuw Vlaams Symfonieorkest, het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg en het Collegium Instrumentale Brugense.

Als dirigent werkte hij met verschillende harmonieorkesten. Hij werkte ook met symfonieorkesten in binnen- en buitenland: Het Gents academieorkest, Het Zeeuws Orkest (NL), het Noord Nederlands Orkest (NL) en het Orquestra Nacional do Porto (Po…Lees verder op Wikipedia