Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het Venetiaans concerto

Wim Belaen (auteur)

Het Venetiaans concerto

In de reeks:
Genre:
Een onbekende partituur van Mozart komt in de handen van een Engelse Lord die het concerto in wereldpremière wil laten gaan in Venetië maar twee opvoeringen later in London, zijn tot dan toe onbekende dochter Amalia als soliste wil introduceren.
Titel
Het Venetiaans concerto
Auteur
Wim Belaen 1967-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2017
519 p.
ISBN
9789089245991 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een onbekende partituur van Mozart komt in de handen van een Engelse Lord die het concerto in wereldpremière wil laten gaan in Venetië maar twee opvoeringen later in London, zijn tot dan toe onbekende dochter Amalia als soliste wil introduceren. Parsons, een flamboyante en wereldberoemde violist wordt – deels tegen zijn zin - gevraagd om het geheel in goede banen te leiden. Kort voor de première zorgt een dreigbrief voor paniek. De Britse Inlichtingendienst en de Venetiaanse politie werken nauw samen bij de beveiliging maar kunnen een moord niet vermijden waarna de hoofdverdachte, Parsons, spoorloos verdwijnt. Een Vlaamse en een Engelse journalist krijgen belangrijke informatie anoniem toegespeeld en spelen een belangrijke rol. Dit debuut van een Vlaamse muzikant (1967) steekt boven de gemiddelde thrillers uit door de intelligente plot in het klassieke muziekmilieu, de korte en wisselende vertelperspectieven, de fijnzinnige en zeker literaire schrijfstijl en de boeiende personages. En…Lees verder

Over Wim Belaen

Wim Belaen (Izegem, 9 oktober 1967) is een Belgisch dirigent, klarinettist en sinds 2017 ook auteur.

Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en haalde eerste prijzen voor notenleer, klarinet, kamermuziek, HaFa-directie en harmonieleer en een Hoger Diploma klarinet en kamermuziek. Belaen voltooide zijn studies in 1999-2000 met een meestergraad voor klarinet aan Koninklijk Conservatorium, departement van de hogeschool Gent.

Orkestervaring verzamelde hij als klarinettist bij onder andere het Symphonisch orkest van de Vlaamse Opera in Gent en Antwerpen, het BRTN-Symfonisch orkest, het Nieuw Vlaams Symfonieorkest, het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg en het Collegium Instrumentale Brugense.

Als dirigent werkte hij met verschillende harmonieorkesten. Hij werkte ook met symfonieorkesten in binnen- en buitenland: Het Gents academieorkest, Het Zeeuws Orkest (NL), het Noord Nederlands Orkest (NL) en het Orquestra Nacional do Porto (Po…Lees verder op Wikipedia