Boek
Nederlands

Puzemuze, of Op weg naar Rothko

Wim Hofman (auteur)
+1
Puzemuze, of Op weg naar Rothko
×
Puzemuze, of Op weg naar Rothko Puzemuze, of Op weg naar Rothko

Puzemuze, of Op weg naar Rothko

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Luuk en Kwastje gaan naar zee om te schilderen. Als Puzemuze uit de lucht komt vallen, gaan ze samen op avontuur. Kennismaking met kunst en met de kunstenaar Mark Rothko (1903-1970). Met illustraties in felle kleuren à la Rotko. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Titel
Puzemuze, of Op weg naar Rothko
Auteur
Wim Hofman
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789025866112 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kunst (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Luuk schildert een portret van zijn vriendinnetje Kwastje. Samen gaan ze naar zee. Daar roepen de wolken en de golven dat ze ook op een schilderij willen staan. Aan het strand komt Puzemuze uit de lucht vallen. Luuk en Kwastje laten alle schilderijen aan Puzemuze zien. Dan belanden ze in Onland. Deze wereld is onaangenaam, vooral de bewoners van dit land zijn negatief. Puzemuze haalt de kinderen weg uit het vreemde land en samen bezoeken ze een museum. Dit boek hoort bij de tijdelijke tentoonstelling* over Mark Rothko in het Gemeentemuseum Den Haag. Het prentenboek heeft een filosofische inslag en geeft aanleiding om met kinderen na te denken over kunst. Puzemuze dient als stimulans om de wereld anders waar te nemen. De gebeurtenissen in het verhaal zijn fantasierijk. De illustraties zijn kleurrijk en alluderen op het werk van Rothko. Bij deze allusies wordt gefantaseerd over de voorstelling van het schilderij. Het gebruik van kleur staat daarbij centraal. De tekeningen hebben geen om…Lees verder

Over Wim Hofman

Willem (Wim) Hofman (Oostkapelle, 2 februari 1941) is een Nederlands kinderboekenschrijver, dichter en illustrator.

Biografie

Na de lagere school ging hij naar het seminarie in Sterksel, omdat hij missionaris wilde worden. Hij begon al vroeg met het schrijven van boeken, en in 1969 werd zijn eerste boek gepubliceerd: Welwel, de zeer grote tovenaar & zes andere doldwaze verhalen over ridders, tovenaars, matrozen, krentenbollen, cowboys, indianen & over een planeet.

Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont sinds de jaren 70 in Vlissingen. Hofman schrijft niet alleen boeken, hij illustreert ze ook en maakt schilderijen.

Werk

Hofmans verhalen hebben vaak sprookjesachtige elementen en lopen niet altijd goed af. Zelf heeft hij hierover gezegd: "Ik houd niet van een goede afloop. Waarom willen mensen dat toch? Als iets goed eindigt is het klaar, over, voorbij. Er spreek…Lees verder op Wikipedia

Suggesties