Toon meer
Titel
We shall overcome
Uitvoerder
Wim Opbrouck  (accordeon;zang) Roeland Vandemoortele  (gitaar;banjo;zang) Axl Peleman  (gitaar;contrabas;zang) Ron Reuman  (drums)
Uitgever
NTGent, 2016
1 cd + boekje
Plaatsingssuggestie
92 - Sociale en politieke opnamen (NBLC) D5 - Sociale en politieke opnames (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Wim Opbrouck

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mulder16

Wim Emile Jules Opbrouck (Bavikhove, 5 februari 1969) is een Vlaamse acteur, zanger en presentator van televisieprogramma's.

Biografie

Theater

Opbrouck werd opgeleid bij Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Nadien startte hij zijn carrière in het theater bij de Blauwe Maandag Compagnie en speelde er onder meer in de theatermarathon ‘Ten Oorlog’. De compagnie veranderde later in het Toneelhuis, waar Opbrouck deel werd van de vaste artistieke kern. Daarnaast speelt Opbrouck ook voor Toneelgroep Maastricht en was hij twaalf jaar ensemblelid bij NTGent waar hij van 2010 tot 2015 ook artistiek directeur was.

Opbrouck stond zelf aan de basis van vele theaterproducties. Samen met Wilfried De Jong maakte hij de eigen productie ‘We Free Kings’. Met Frank Van Laecke en Alain Platel maakte hij ‘En Avant Marche’, een muzikale voorstelling met fanfare en dans die onder andere in Londen, Parijs, Sevi…Lees verder op Wikipedia