In Somalie͏̈ doorstaat de Engelse James Moore gevangenschap door jihadisten terwijl in de Groenlandzee de Frans-Australische Danielle Flinders op ontdekkingsreis is. Beide oud-geliefden putten troost uit hun herinneringen aan hun intense verhouding.
Titel
Submergence
Regisseur
Wim Wenders
Naar het werk van
J.M. Ledgard
Acteur
James McAvoy Alicia Vikander
Componist
Fernando Velázquez
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
112 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983103702

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romantische thriller van Wim Wenders (Every thing will be fine; Pope Francis) met topsterren James McAvoy (Atomic blonde) en Alicia Vikander (The light between oceans). Het scenario is gebaseerd op de roman van J.M. Ledgard, vertaald als ‘Tot het laatste vuur de diepzee bereikt’. De Engelsman James Moore doet zich voor als waterstaatkundig ingenieur, maar is in werkelijkheid terrorisme-informant. Hij wordt aangehouden door jihadisten in Somalië, opgesloten en vreselijk mishandeld. Tegelijkertijd is bio-wiskundige en diepzee-specialist Danielle Flinders op expeditie met een onderzeeër in de Groenlandzee. Beiden denken terug aan de afgelopen kerst toen zij elkaar leerden kennen in een hotelletje aan de kust van Normandië en een intense verhouding hadden. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 21% ‘fresh’: ‘A slow-moving misfire, Submergence isn't as deep as it thinks it is – but still manages to drown its stars in a drama whose admirable ambitions remain almost entirel…Lees verder

Over Wim Wenders

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Ernst Wilhelm (Wim) Wenders (Düsseldorf, 14 augustus 1945) is een Duits filmregisseur en documentairemaker. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van de Duitse naoorlogse auteursfilm die vanaf eind jaren zestig furore maakte in de internationale cinema, en waarvan Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Volker Schlöndorff en Edgar Reitz andere belangrijke vertegenwoordigers waren.

Levensloop

Wenders studeerde geneeskunde en filosofie aan de Universiteit van Freiburg voordat hij overstapte naar de Hochschule für Film und Fernsehen (Hogeschool voor Film en Televisie) in München. Hij studeerde in 1970 af met zijn eerste langspeelfilm Summer in the City.

In zijn vroege films - tot aan Paris, Texas - vormde de (on)mogelijkheid om de werkelijkheid authentiek weer te geven een hoofdthema (Angst des Tormanns..., Alice in den Städten, Der amerikanische Freund, Hammett). Tevens st…Lees verder op Wikipedia

Suggesties