Boek

Over wolken

Wim Willaert (auteur)
Een jongen wil niets liever dan alles weten over wolken, maar botst met het weersysteem van zijn vader. Beiden voelen zich onbegrepen, terwijl moeder niets liever wil dan hen begrijpen.
Titel
Over wolken
Auteur
Wim Willaert
ISBN
9789463935067

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een onconventioneel boek over een jongen die alles wil weten over wolken, maar daarin botst met zijn vader. De opgroeiende Saul Wielfaert wil niks liever dan alles te weten komen over wolken. Maar de manier waarop hij wil leren, botst met het weersysteem van zijn vader, meester Aimee. Beiden voelen zich niet begrepen, moeder Maria wil niks liever dan hen begrijpen. In talige en gedachtestroom-achtige stijl geschreven. Voor een literair lezerspubliek. Wim Willaert (Nieuwpoort, 1967) is een acteur, muzikant en uitvoerend kunstenaar. Hij schreef meerdere boeken.

Over Wim Willaert

Wim Willaert (Nieuwpoort, 19 maart 1967) is een Belgisch acteur, regisseur, muzikant en auteur.

Levensloop

Willaert studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck als acteur. Hij is als accordeonist onder meer actief in de Flat Earth Society en is medeoprichter van de Dolfijntjes, samen met Wim Opbrouck. Daarnaast was hij als acteur te zien in films, waaronder 22 mei en Ex-drummer, beide van een regie van Koen Mortier. Hij verwierf enige bekendheid in Frankrijk door zijn rol naast Yolande Moreau in de Franstalige film Quand la mer monte... (2004), die bekroond werd met twee Césars. Op het Internationaal filmfestival van Amiens in 2012 won hij de categorie beste acteur voor zijn vertolking van Rudy Vandekerckhove in Offline (2012) van Peter Monsaert. Hij heeft ook een paar stemmen ingesproken voor de miniserie Het lijden van de jonge Wagner van Thomas Huyghe. In de Belgische animatiefilm ´Cafard´…Lees verder op Wikipedia