Toon meer
Titel
Where the river goes
Uitvoerder
Wolfgang Muthspiel  (gitaar) Brad Mehldau 1970- (piano) Ambrose Akinmusire  (trompet) Larry Grenadier  (contrabas) Eric Harland  (drums)
Uitgever
ECM, 2018
1 cd
Speelduur
00:48:11
EAN
0602567517122
CDR
JE44511
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Wolfgang Muthspiel

CC BY 2.0 - Foto van/door Thomas Radlwimmer

Wolfgang Muthspiel (Judenburg, 2 maart 1965) is een Oostenrijkse jazzgitarist en -componist.

Muthspiel, de zoon van componist Kurt Muthspiel en broer van de trombonist Christian Muthspiel, begon op zijn zesde op de viool, als tiener ging hij gitaar spelen. Hij studeerde klassieke en jazzgitaar in Graz, daarna studeerde hij aan New England Conservatory (bij Mick Goodrick en David Leisner) en Berklee College of Music. In die jaren verschenen zijn eerste albums als leider, waaronder verschillende duoplaten met zijn broer. Ook was hij enige tijd gitarist in het kwintet van Gary Burton.

In 1995 ging Muthspiel wonen in New York, waar hij speelde en of opnam met veel bekende jazzmusici, waaronder Maria Joao, Dave Liebman, Peter Erskine, Bob Berg, Don Alias, Larry Grenadier, John Patitucci, Trilok Gurtu en de Noorse zangeres Rebekka Bakken. In 2002 keerde hij naar Oostenrijk terug, waar hij sindsdien in Wenen woont. Hier begon hij een trio met de broers Andreas en Ma…Lees verder op Wikipedia

Suggesties