Blu-ray
Engels

Robin Hood

Wolfgang Reitherman (regisseur), George Bruns (componist)
Vrolijke avonturen van de slimme vos Robin Hood, die de verschrikkelijke prins John belaagt. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Robin Hood
Regisseur
Wolfgang Reitherman
Componist
George Bruns
Taal
Engels
Uitgever
Disney, © 2013
1 blu-ray
Oorspr. opname
1973
Speelduur
83 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418409715

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disney Classic animatiefilm uit 1973 van Wolfgang Reitherman. In het bekende verhaal is Robin Hood een slimme vos die samen met zijn maatje Kleine Jan (een grote beer) en een heleboel volgelingen de hebzuchtige koning (een leeuw) en zijn gluiperige Graaf Slis (een slang) te slim af probeert te zijn. Alles wat de koning te veel vraagt van de armen, roven Robin Hood en zijn kameraden op vrolijke en slimme wijze terug. Het verhaal bevat diverse liedjes die ook een Oscarnominatie kregen voor Beste muziek en liedje. Cinema.nl geeft 4 sterren (van 5): 'Alom gewaardeerde animatiefilm van Disney, in twee jaar gemaakt door de beste medewerkers van de Disney-studio's (...) Mooi getekend en voorzien van authentieke middeleeuwse klanken.' Bevat de digitaal opgeknapte versie en diverse extra's zoals de korte zwart-wit animatiefilm met Mickey Mouse 'Goeie ouwe tijd', liedjesselectie, spellen en Robin Hood Atelier. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Wolfgang Reitherman

Wolfgang (Woolie) Reitherman (München, 26 juni 1909 - Burbank, 22 mei 1985) was een Amerikaanse filmregisseur, tekenaar, filmproducent en lid van de zogenaamde Disney's Nine Old Men.

Na zijn jeugd deels in München en in het Amerikaanse Sierra Madre te hebben beleefd, sloot hij zich in 1933 aan bij de animatieafdeling van Disney. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef hij zich in bij het leger en verliet de studio voor een periode.

Hij werkte onder andere aan vele bekende scènes in de Disneyanimatiefilms. Hierbij is het opvallend dat Reitherman zich vooral richtte op actiescènes (de achtervolging van de Headless Horseman in The Adventures of Ichabod and Mr. Toad, het gevecht met de draak in Doornroosje, de krokodillenscènes in Peter Pan, etc). In 1959 werd hij Disneys belangrijkste regisseur. Tussen 1959 en 1977 regisseerde hij Doornroosje, 101 Dalmatiërs, Merlijn de Tovenaar, Jungle Boek, De Aristokatten, Robin Hood, Het Grote Verhaal van Winnie de Poeh…Lees verder op Wikipedia