Lettertype dyslexie
Nederlands

Lisa krijgt een ongeluk

Wolfram Hänel (auteur), Ann De Bode (illustrator)
+1
Lisa krijgt een ongeluk
×
Lisa krijgt een ongeluk Lisa krijgt een ongeluk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lisa valt met haar hoofd tegen een muur. Dat doet erg zeer en het bloedt. Er moet een foto van gemaakt worden in het ziekenhuis. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI 7
Titel
Lisa krijgt een ongeluk / Wolfram Hanel ; met tek. van Ann de Bode
Auteur
Wolfram Hänel
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Lisa hat einen Unfall
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2000
47 p. : ill.
ISBN
90-5579-480-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bijna een voorlichtingsverhaal over wat er gebeurt als je een flink gat in je kop hebt. Lisa mag met Flora en Sophie van de juf gaan tafeltennissen, omdat ze klaar zijn met rekenen. Een paar jongens uit groep zes zijn echter al bezig, daarom gaat Lisa met Sophie een wedstrijdje hardlopen in de gang. Doordat ze tegen elkaar aan lopen, valt Lisa tegen de hoek van een muur. Veel bloed is het gevolg. Juf heeft gelukkig EHBO gedaan, maar Lisa moet toch naar het ziekenhuis. Niet realistisch is dat het transport vervolgens met brancard en ambulance plaatsvindt, waarin Lisa's vader zit om haar hand vast te houden. Wel dat Lisa daar gewoon moet wachten tot de echte spoedeisende gevallen aan de beurt zijn geweest. Kaalscheren, verdoven, hechten, röntgenfoto: de hele rimram die hoort bij zo'n ongelukje dat bij kinderen nogal eens wil voorkomen, beschrijft Hänel op aangename, maar niet erg originele wijze. De luchtige, vrolijke en kleurrijke illustraties van Ann de Bode dragen een flink stuk bi…Lees verder
Lisa vertelt wat haar is overkomen tijdens een wedstrijdje hardlopen in de gangen van de school. Ze is namelijk met haar hoofd tegen een muur geknald en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de wond gehecht en is tevens een röntgenfoto gemaakt. Gelukkig is er verder niets ernstigs aan de hand. Hit verhaal wordt nergens echt spannend en het is de vraag of het de doelgroep (kinderen van groep 4/5) kan boeien. Verzorgde uitgave met een prettig aandoende bladspiegel. De tekst in een duidelijke, schreefloze letter is aangevuld met veel grote kleurenillustraties, hetgeen onontbeerlijk is voor kinderen die oefenen met lezen. Achterin het boek is informatie opgenomen over de schrijver en de illustratrice. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggesties