Lettertype dyslexie
Nederlands

Vakantie met oma

Wolfram Hänel (auteur), Christa Unzner (illustrator)
+1
Vakantie met oma
×
Vakantie met oma Vakantie met oma
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rik mag met oma op vakantie. Samen beleven ze de gekste avonturen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Leesniveau
AVI 7
Titel
Vakantie met oma / Wolfram Hanel ; ill. van Christa Unzner
Auteur
Wolfram Hänel
Illustrator
Christa Unzner
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Ferien mit Oma
Uitgever
[Voorschoten]:: De Vier Windstreken, 2002
61 p. : ill.
ISBN
90-5579-629-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De boeken in de reeks 'Hoera, ik kan lezen' moeten kinderen die net kunnen lezen plezier doen krijgen in boeken. De twee verhaaltjes die hier besproken worden, zijn in dat opzet geslaagd.

In Vakantie met oma heeft Rik een oma die in Duitsland woont, Rik heeft haar nog nooit heeft gezien. Op een dag komt oma in haar cabrio naar Rik toe en dan begint voor Rik een heus feest. Samen met oma beleeft hij de leukste vakantie ooit. Het verhaaltje spreekt aan omdat de oma van Rik een pittige dame met jonge ideeën is. Dat leidt tot grappige passages in het vlot vertelde en leuk geïllustreerde boek.

In Robbie en Ronnie is het thema iets minder luchtig. Een dikke en een magere jongen zijn vrienden, zij worden door de anderen gepest. Het verhaal speelt zich af in het zwembad waar de jongens een schat op de bodem vinden, maar die schat dreigen te verliezen door toedoen van enkele pestkoppen. Gelukkig springt de badmeester voor hen in de bres. Net als het vorige werkt ook…Lees verder
Oma kondigt aan op bezoek te komen; ze wil haar kleinzoon Rik meenemen op vakantie. Riks oma is geweldig. Ze rijdt in een cabrio en kan zelfs de kapotte V-snaar van de auto repareren. Ze is bepaald niet verlegen en leert Rik van de gewone dingen genieten, zoals picknicken in het gras, het bouwen van een zandkasteel en 's nachts naar de sterren kijken. Kinderen zullen, net als Rik, genieten van deze onconventionele oma. Verzorgd uitgegeven handzaam boekje met paginagrote, vrolijke, warmgekleurde tekeningen waarop veel te zien is. Het verhaal bevat weinig tekst in korte hoofdstukken. De duidelijke letter zorgt voor een aantrekkelijk boekje voor beginnende lezers. Geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar; voor jongere kinderen vanaf 6 jaar om voor te lezen. Op de flaptekst wordt Rik eenmaal Finn genoemd.

Suggesties