Dvd
Engels
Musical rond een bijzondere familie tegen de achtergrond van Manhattan, Parijs en Venetie͏̈
Titel
Everyone says I love you / written and dir. by Woody Allen
Regisseur
Woody Allen
Acteur
Drew Barrymore Edward Norton Julia Roberts Goldie Hawn 1945- Tim Roth
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2003 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
97 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045205607

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Musical/komedie uit 1996 met en van Woody Allen. Verder met Alan Alda, Drew Barrymore, Goldie Hawn, Julia Roberts e.a. De verwikkelingen rond een huwelijk en relaties in een eigenaardige familie tegen de achtergrond van Manhattan, Parijs en Venetië. Pieter Steinz (NRC): 'Hilarisch beeld van een hartverwarmende eigenaardige familie.' Belinda van de Graaf (Trouw): 'Niet zozeer een sprankelende film alswel een staaltje musicalkennis van de bovenste plank.' Huib Stam (Volkskrant): 'Zelfs de grootste chagrijn of cynicus blijft niet zonder glimlach.' De dvd bevat geen extra's.

Over Woody Allen

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Heywood "Woody" Allen, geboren als Allan Stewart Konigsberg, (New York, 1 december 1935) is een Amerikaans auteur, acteur, muzikant en vooral filmregisseur van over het algemeen tragikomische films, uiteenlopend van drama's tot screwball-komedies.

Biografie

Allen begon op zijn 15e als schrijver van absurde oneliners in opdracht van stand-upcomedians en columnist. Op zijn 17e veranderde hij zijn naam in Heywood Allen. Hij evolueerde snel naar schrijven voor zichzelf. Zijn absurdistische humor vereist vaak een gelaagdheid die filmisch misschien gemakkelijker te begrijpen valt. Hij heeft met succes van zijn grootste zwakte zijn sterkte gemaakt: het stereotype van de schriele, Joodse neurotische intellectueel. Vaak vertolkt hij in zijn films zelf die rol, omringd door gerenommeerde acteurs en actrices. Naarmate hij ouder wordt, laat Allen die neurotische hoofdrol spelen door jongere acteurs zoals Kenneth Branagh, John Cusack,…Lees verder op Wikipedia

Suggesties