Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wouter Deprez ontdekt de wereld

Wouter Deprez (auteur), Jonas Lampens (fotograaf)
+1
Wouter Deprez ontdekt de wereld
×
Wouter Deprez ontdekt de wereld Wouter Deprez ontdekt de wereld
Genre:
In tien reportages biedt Deprez ons een andere kijk op de wereld. Het zijn verhalen over vroeger, over hoe we dat verleden een plaats geven en hoe we omgaan met de grillen van het heden. De maakbaarheid van het leven mag dan wel beschouwd worden als een illusie, we beslissen volgens Deprez zelf hoe we in dat leven staan.
Onderwerp
Vlaanderen
Titel
Wouter Deprez ontdekt de wereld
Auteur
Wouter Deprez
Fotograaf
Jonas Lampens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2011
150 p. : ill.
ISBN
9789085422846 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het lijkt wel of Wouter Deprez langzaamaan de weg vindt die hem past als een goedzittende handschoen: niet langer de humorist maar de humanist in hem manifesteert zich. Hoewel hij in Vlaanderen succes oogstte met theateroptredens die hem in de categorie ‘humor uit eigen streek’ plaatsten, kwam hij steeds beter tot zijn recht als observator. Eerder al kon zijn kerstdocumentaire op Radio 1 op veel bijval rekenen. Hij ging erin op zoek naar een bezoeker van een van zijn shows die hem vanuit het donker van de zaal allerlei opmerkingen toeriep. Nu is er Wouter Deprez ontdekt de wereld, een lees- en kijkboek dat hij samen met fotograaf Jonas Lampens schreef en samenstelde.
In tien verhalen schetst hij een beeld van de gewone man of vrouw in ons land – een schapenboer, een wielerliefhebber, een bouwer van ‘koterijen’ en zo meer. Deprez neemt plaats op alledaagse plekken om daar de bijzondere verhalen van de bezoekers te noteren. De ene keer is dat de burgerlijke stand, de andere …Lees verder
In tien verhalen schetst Wouter Deprez, Vlaamse komiek en carabetier, een beeld van de gewone man of vrouw, een schapenboer, een wielerliefhebber, de dame achter het loket van de burgerlijke stand. Hij kijkt, observeert, ervaart. Naast de betrokken, verwonderde blik waarmee de auteur de wereld waarneemt, is er de kwaliteit van de grote, heldere foto’s van mensen en gebouwen, krachtig in hun eenvoud. De makers kiezen hun thema’s uit bewondering, nieuwsgierigheid en soms zelfs nostalgie. In het eerste verhaal volgen ze Herman, een voormalige studiegenoot. Tegenwoordig is hij schapenboer, docent, vader van drie kinderen en nog veel meer. Allemaal tegelijk. In dit sterke openingsverhaal relativeert de auteur zichzelf en blijft hij steeds duidelijk aanwezig, zonder hinderlijk te worden. Bij elk verhaal horen een paar sterke foto’s die de sfeer mee bepalen. De inhoud is luchtig zonder oppervlakkig te worden. Een lees- en kijkboek dat de komiek, observator en levensgenieter samen met fotogra…Lees verder

Over Wouter Deprez

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Michel Vuijlsteke

Wouter Wilfried Deprez (Geluwe, 14 februari 1975) is een Vlaams komiek en cabaretier.

Levensloop

Deprez deed kandidatuur politieke en sociale wetenschappen, en licentiaat vergelijkende cultuurwetenschappen. Hierna studeerde hij toneel aan het conservatorium.

Hij werd vooral bekend in Vlaanderen als panellid van het Canvas-programma De Rechtvaardige Rechters.

In 2002 schreef hij voor de 700e verjaardag van de Guldensporenslag de theatertekst "De weliswaar lichtelijk ongelooflijke doch volledig waargebeurde historie van Verlorenbrood".

In 2003 won hij Humo's Comedy Cup.

In 2005 won hij de finale van de televisiequiz De Slimste Mens ter Wereld van Erik Van Looy.

In 2012 nam hij een sabbatjaar in het Zuid-Afrikaanse Plettenberg. Elementen hiervan komen terug in zijn show Hier is wat ik denk.

Deprez' grote voorbeelden zijn Woody Allen, Alex Agnew, Hans Teeuwen, Wim Helse…Lees verder op Wikipedia