Boek
Nederlands

Tim Snuffel

Wouter Kersbergen (auteur), Kees De Boer (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tim krijgt voor zijn verjaardag een knappe en mooie hond, Maks. Maar er zijn meer mensen die Maks graag willen hebben. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Honden, Ruiken
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Tim Snuffel
Auteur
Wouter Kersbergen
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaves
41 p. : ill.
ISBN
9789027660084 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tim Snuffel krijgt voor zijn zevende verjaardag een hond, die noemt hij Maks. Als Maks bij een hondenwedstrijd de eerste prijs wint, komen er twee mannen naar het huis van Tim die zich uitgeven voor fotograaf. Ze willen Maks fotograferen voor een kalender en hebben daar 1000 euro voor over, maar willen hem dan wel meenemen. Maar Tim vertrouwt het niet. De volgende dag is het hok van Maks leeg. Tim heeft vanaf zijn geboorte een speciale gave, hij kan heel erg goed ruiken. Zal hem dat helpen bij het opsporen van de enge mannen en Maks? Een verhaal in tien korte hoofdstukken, geschreven in een vlotte, goed leesbare stijl, waarbij iedere zin op een nieuwe regel en met een hoofdletter begint, AVI-M4. Als leesmoeilijkheid zijn woorden opgenomen die eindigen op -ooi, -aai en -oei. Qua tekst en inhoud passend bij de beoogde leeftijdsgroep. De vrolijke, met aquarelverf ingekleurde, tekeningen geven een goed beeld van het verhaal. De eerste en laatste twee bladzijden geven in een prent een same…Lees verder

Tim Snuffel

Tim kan uitzonderlijk goed ruiken. Als baby rook hij wie zijn mama en papa waren. Hij rook zijn knuffels al van ver en herkende de weg aan allerlei geuren. Zijn verjaardagsgeschenk ruikt hij al. Het is een pup. Ze noemen hem Maks. Vader leert, samen met Tim, de hond alles wat een hond moet kennen. Maks is een goeie leerling. Hij kan dan ook vlug meedoen aan de hondenwedstrijd. Maks wint de wedstrijd en zijn foto komt in de krant. Na de wedstrijd is Maks beroemd en twee mannen in zwarte pakken willen Maks lenen om een fotokalender te maken. Tim wil dit liever niet. Maar de mannen ontvoeren Maks en dan kan de speurneuzentocht van Tim beginnen. Dit boekje uit de serie Bikkels besteedt aandacht aan woordenschat. Vooraan begint het boek met een woordweb. Spannend leesboek op AVI-3-niveau met als leesmoeilijkheid woorden met -ooi, -aai, -oei. De zinnen zijn kort en duidelijk, de illustraties fijn en hedendaags. Maar vooral … spannend tot de laatste pagina!


Suggesties