Toon meer
Titel
Hot house flowers
Uitvoerder
Wynton Marsalis 1961- (trompet;componist) Branford Marsalis  (saxofoon) Kenny Kirkland  (piano) Jeffrey Watts  (drums) Ron Carter  (contrabas;cello) Kent Jordan  (fluit)
Uitgever
Columbia, 2011
1 cd
Speelduur
00:41:50
Aantekening
Remastered ed.
EAN
0886978434227
CDR
JE32775
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Wynton Marsalis

CC BY 2.0 - Foto van/door feinsteinphotos

Wynton Marsalis (New Orleans, 18 oktober 1961) is een Amerikaans trompettist en componist die zich als promotor voor jazz en klassieke muziek vooral op jongeren richt. Hij is een van de meest vooraanstaande jazzmusici en is daarnaast ook zeer bekend om zijn uitvoeringen van klassieke muziek. Marsalis is zeer actief in het ter discussie stellen van zaken die aan rassendiscriminatie gerelateerd zijn. Zijn oeuvre omvat 16 klassieke en meer dan 30 jazz-opnames, waarvoor hij tot en met 2004 in totaal negen Grammy Awards heeft gekregen. Ook is hij onderscheiden met meerdere Edisons.

Biografie

Marsalis is de tweede zoon van de jazzpianist en componist Ellis Marsalis. Zijn oudere broer, Branford Marsalis, is een beroemd saxofonist. Delfeayo, een andere broer, speelt trombone en zijn jongste broer Jason speelt drums.

Toen Wynton Marsalis 14 was, gaf hij met het New Orleans Symphony Orchestra een uitvoering van het trompetconcert v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties