Cd

The spiritual side of Wynton Marsalis

Wynton Marsalis (uitvoerder), Gideon Feldstein (uitvoerder), Victor Goines (uitvoerder)
Titel
The spiritual side of Wynton Marsalis
Uitvoerder
Wynton Marsalis 1961- (trompet) Gideon Feldstein  (saxofoon;klarinet) Victor Goines  (klarinet;saxofoon) Stephen Riley  (saxofoon) Wycliffe Gordon  (trombone) Ron Westray  (trombone) Vincent Gardner  (trombone) Eric Reed  (piano) Reginald Veal  (basgitaar) Herlin Riley  (drums;tamboerijn) Kimati Dinizulu  (percussie) Stefon Harris  (vibrafoon;marimba;percussie) Russell Malone  (gitaar)
Uitgever
Columbia, 2013
1 cd
Oorspr. opname
1996
Speelduur
00:49:59
EAN
0888837854221
CDR
JE36390
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Wynton Marsalis

CC BY 2.0 - Foto van/door feinsteinphotos

Wynton Marsalis (New Orleans, 18 oktober 1961) is een Amerikaans trompettist en componist die zich als promotor voor jazz en klassieke muziek vooral op jongeren richt. Hij is een van de meest vooraanstaande jazzmusici en is daarnaast ook zeer bekend om zijn uitvoeringen van klassieke muziek. Marsalis is zeer actief in het ter discussie stellen van zaken die aan rassendiscriminatie gerelateerd zijn. Zijn oeuvre omvat 16 klassieke en meer dan 30 jazz-opnames, waarvoor hij tot en met 2004 in totaal negen Grammy Awards heeft gekregen. Ook is hij onderscheiden met meerdere Edisons.

Biografie

Marsalis is de tweede zoon van de jazzpianist en componist Ellis Marsalis. Zijn oudere broer, Branford Marsalis, is een beroemd saxofonist. Delfeayo, een andere broer, speelt trombone en zijn jongste broer Jason speelt drums.

Toen Wynton Marsalis 14 was, gaf hij met het New Orleans Symphony Orchestra een uitvoering van het trompetconcert v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties