Boek
Nederlands

Mimi zegt nee

Yih-Fen Chou (auteur), Chih-Yuan Chen (illustrator)
+1
Mimi zegt nee
×
Mimi zegt nee Mimi zegt nee
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als mama vraagt of ze peuter Mimi moet helpen, roept Mimi heel hard: Nee. Ze wil alles zelf doen: aankleden, melk inschenken, op de glijbaan klimmen enz. Vierkant prentenboek met paginavullende vrolijke illustraties en een korte tekst. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Stout zijn
Titel
Mimi zegt nee
Auteur
Yih-Fen Chou
Illustrator
Chih-Yuan Chen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mimi says no
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2009
[24] p. : ill.
ISBN
9789030363309
Plaatsingssuggestie
Stout zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het schattige kleutermolletje Mimi is een ondeugende rakker. Ze wil al zelfstandig zijn en alles zelf kunnen, maar uiteraard heeft ze nog niet de vaardigheden om alles tot een goed einde te brengen. Mimi's lievelingswoordje is nee. Als haar mama haar wil aankleden, protesteert Mimi heftig en zegt dat ze het zelf kan. Het resulteert in een jurkje dat, na veel vijven en zessen, achterstevoren hangt. Wanneer mama Mimi een glas melk wil inschenken, zegt het meisje resoluut dat ze dat zelf kan, maar ze morst en heel de tafel komt onder de melk te zitten. Als mama Mimi naar de speeltuin wil brengen, gaat Mimi er gewoon alleen naartoe. Maar als Mimi dan ook alleen van de glijbaan wil glijden, doet ze zich pijn. Ze begint heel hard te huilen, en mama wil haar een knuffel geven. Wederom roept Mimi heel hard nee. Maar deze keer is het omdat zij mama een knuffel wil geven.
In heel Mimi zegt nee trekken Yih-Fen Chou en Chih-Yuan Chen het zelfstandig willen zijn over heel de lijn door. M…Lees verder
Deel uit een nieuwe reeks prentenboeken rond het hondachtige figuurtje Mimi*. Ze is in de peuterpuberteit. Als Mama steeds heel lief vraagt of ze Mimi zal helpen, roept Mimi heel hard: Nee (in letters die eenderde van de pagina beslaan). Op de volgende bladzijdes is dan te zien hoe Mimi het voor elkaar krijgt om zich aan te kleden, melk in te schenken, naar de speeltuin te lopen en de glijbaan op te klimmen. Als ze daarvan af stuitert, huilt ze heel hard en wil ze heel graag mama een knuffel geven. Mama redt steeds wat er te redden valt en brengt zo wat relativering aan: Mimi doet veel zelf, maar mama is wel in de buurt. Vierkant formaat prentenboek met grote bladvullende illustraties in pasteltinten die de kern van het verhaal laten zien, vooral de emoties eromheen. De tekst is beperkt tot de vraag van mama 'Zal ik' en het antwoord van Mimi Nee!''. Leuk om samen met peuters te bekijken en te praten over oorzaak en gevolg. Vanaf ca. 3 jaar.