Groenten die door verschillende kookprocessen transformeren in echte smaakexplosies. Magische combinaties en smaakvolle producten verwerkt in 100 uitdagende recepten.
Onderwerp
Groentegerechten
Titel
Flavour
Auteur
Yotam Ottolenghi Ixta Belfrage
Medewerker
Tara Wigley
Fotograaf
Jonathan Lovekin
Illustrator
Nishant Choksi
Taal
Engels
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flavour
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, 2022 | Andere uitgaven
317 pagina's : illustraties
ISBN
9789059569911 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.74 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na zijn boek ‘Simpel’ duikt Ottolenghi nu weer de diepte in. Hij gaat all-the-way met technieken, veel ingrediënten en een bijna scheikundige benadering van kookprocessen. Het boek is ingedeeld in drie gedeeltes: bereidingswijzen (blakeren, aanbakken, infuseren en verouderen), combinaties (zoetheid, vet, zuurheid en chili-hitte), producten (paddenstoelen, ui, noten en zaden en suiker: fruit en drank). Aan het eind is er nog een gedeelte met smaakbommen en maaltijdsuggesties. Elk van de drie gedeeltes begint met een introductie met daarin tips en achtergrondinformatie. De oneindige mogelijkheden van groenten en transformatie tot magische gerechten laat het hart van de echte foodie weer sneller kloppen. 45 van de 100 recepten zijn strikt vegan, de rest zo goed als vegetarisch. Naast de vertrouwde Ottolenghi-smaken, gaat dit boek volop in op de gepeperde smaken uit de Zuid-Amerikaanse keuken van zijn assistente Ixta, om nog meer smaakdiepte aan je gerechten toe te voegen. Prachtig uitgev…Lees verder

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Biografie

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie, en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël waar hij begon als journalist voor Haaretz. In 1995 vertrok hij met zijn toenmalige partner Noam Bar naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami Tamimi startte hij de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 20…Lees verder op Wikipedia