Vegetarische en niet-vegetarische gerechten van het Londense restaurant NOPI, die een mix zijn van smaken uit de mediterrane keuken en de keukens van het Midden-Oosten en het Verre Oosten.
Onderwerp
Gerechten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nopi the cookbook
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, 2021 | Andere uitgaven
XV, 331 p. : ill.
ISBN
9789059566149 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi is een begrip in de internationale culinaire wereld. In 2011 opende hij in Londen restaurant NOPI, dat hij een ‘volwassen’ restaurant noemt. Dit gelijknamige kookboek kwam tot stand in samenwerking met NOPI's chef-kok Scully. Diens Aziatisch-Australische achtergrond vertaalt zich in vegetarische en niet-vegetarische gerechten, die een mix zijn van smaken uit de mediterrane keuken en de keukens van het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Ruim honderd recepten voor voor- en bijgerechten, hoofdgerechten, brunch, desserts, cocktails en smaakmakers. Zowel topgerechten van NOPI als iets eenvoudiger gerechten. Uitgebreid ingeleide, vrij ingewikkelde, puntsgewijze receptuur (die voor deze uitgave al is vereenvoudigd!). Per recept vaak veel, en luxueuze, ingrediënten. Met maaltijdsuggesties en ingrediëntenlijst met alternatieven. Mooie fotografie. Een inspirerend restaurant-kookboek voor de gevorderde thuiskok, prachtig uitgegeven. Goud op snee. Met re…Lees verder

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Biografie

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie, en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël waar hij begon als journalist voor Haaretz. In 1995 vertrok hij met zijn toenmalige partner Noam Bar naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami Tamimi startte hij de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 20…Lees verder op Wikipedia