Boek
Nederlands

Ottolenghi : het kookboek

Yotam Ottolenghi (auteur), Sami Tamimi (auteur), Tara Wigley (medewerker)
'De gerechten van Ottolenghi zijn van een onweerstaanbare schoonheid en zijn boeken hebben dezelfde uitstraling: levendige smaken, heldere kleuren en fantastische, eenvoudige ideeën voor gerechten die een combinatie zijn van Midden-Oosterse en Italiaanse smaken.' Nigella Lawson

De naam Ottolenghi heeft de laatste jaren met een onstuitbare gang onze harten en keukens veroverd. Ottolenghi
Titel
Ottolenghi : het kookboek
Auteur
Yotam Ottolenghi Sami Tamimi
Medewerker
Tara Wigley
Fotograaf
Richard Learoyd
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ottolenghi : the cookbook
Uitgever
Hilversum: Fontaine Uitgevers, 2020 | Andere uitgaven
303 p. : ill.
ISBN
9789059567405
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kookboek, geschreven door Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi, oorspronkelijk verschenen in 2008 in Engeland, de eerste Nederlandse editie verscheen in 2012. Deze vijftiende druk is herzien: de tekst is geactualiseerd en de vormgeving herzien. Ottolenghi en Tamimi staan een eenvoudige, verse, gezonde keuken voor met receptuur die gebaseerd is op hun jeugdherinneringen in West- en Oost-Jeruzalem, gelardeerd met culinaire tradities van Perzië tot Californië. Na een introductie van beiden bevat het kookboek de hoofdstukken: Groenten, peulvruchten en granen, Vlees en vis, Brood en gebak, en Provisiekast. Per recept een inleiding, aantal eters, opsomming ingrediënten en bereidingswijze. Met register. Geïllustreerd met kleurenfoto’s. Zeer inspirerend kookboek.

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Biografie

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie, en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël waar hij begon als journalist voor Haaretz. In 1995 vertrok hij met zijn toenmalige partner Noam Bar naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami Tamimi startte hij de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 20…Lees verder op Wikipedia