Boek
Nederlands

Plenty more : nóg meer groente om heel lekker te koken

Yotam Ottolenghi (auteur)
+1
Plenty more : nóg meer groente om heel lekker te koken
×
Plenty more : nóg meer groente om heel lekker te koken Plenty more : nóg meer groente om heel lekker te koken

Plenty more : nóg meer groente om heel lekker te koken

Kookboek met vegetarische recepten.
Titel
Plenty more : nóg meer groente om heel lekker te koken
Auteur
Yotam Ottolenghi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
[Plenty more]
Uitgever
Hilversum: Fontaine Uitgevers, 2021 | Andere uitgaven
351 p. : ill.
ISBN
9789059565388 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.41 (SISO) Vegetarische keuken (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kookboek met vegetarische recepten, het vervolg op het succesvolle ‘Plenty’*. Waren in ‘Plenty’ de recepten ingedeeld op groentesoort, hier zijn ze ingedeeld op bereidingswijze: gehusseld, gestoomd, gegrild, gebakken, gestampt etc. De gerechten zijn veelal geïnspireerd op keukens van het Midden-Oosten en van landen rond de Middellandse Zee, met als belangrijkste ingrediënt verse groenten. Verder wordt er gebruikgemaakt van onder meer granen en peulvruchten, (geiten)kaas, yoghurt, eieren en kruiden(mengels). Per recept wordt aangegeven voor hoeveel personen het gerecht is. De recepten zijn voor thuis goed uitvoerbaar, de meeste ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Geïllustreerd met prachtige paginagrote kleurenfoto’s. Zeer inspirerend kookboek voor groenteliefhebbers, vegetariërs en ‘foodies’. De bestsellerauteur (1968), die meer kookboeken schreef, groeide op in Israël en kwam in Londen terecht waar hij met de Palestijn Sami Tamimi een deli opende. Met register. www.ottolenghiLees verder

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Biografie

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie, en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël waar hij begon als journalist voor Haaretz. In 1995 vertrok hij met zijn toenmalige partner Noam Bar naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami Tamimi startte hij de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 20…Lees verder op Wikipedia