Volmaakt luchtig biscuitgebak, op smaak gebracht met kruiden en citrus, een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje rechtstreeks uit de oven... Er is weinig dat ons zo'n geluksgevoel kan geven als deze zoete verleidingen. In Sweet keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie.
Onderwerp
Gebak
Titel
Sweet
Auteur
Yotam Ottolenghi Helen Goh
Medewerker
Tara Wigley
Fotograaf
Peden + Munk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sweet
Uitgever
Hilversum: Fontaine Uitgevers, 2021 | Andere uitgaven
363 p. : ill.
ISBN
9789059567580 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.77 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 2006 kwam de Australische patissier Helen Goh naar Londen om bij Ottolenghi te gaan werken. Ze bleek een gepassioneerde vakvrouw en niet snel tevreden; mede dankzij haar werden er voor Ottolenghi heerlijke nieuwe gebaksoorten ontwikkeld. Dit boek geeft hiervan een groot aantal recepten: voor koekjes, minicakes, cakes en taarten, kwarktaarten, platte taarten in een deegbodem, nagerechten en tot slot zoete snoeperijen. Ieder hoofdstuk begint met (koop)-informatie over ingrediënten en bakgerei. De recepten worden allemaal ingeleid met aandacht voor variaties in de ingrediënten. In de marge extra informatie bij symbolen voor benodigd keukengerei, bak- en rusttijden, bewaarmogelijkheden, productinformatie. Als recepten glutenvrij of notenvrij zijn, staat dit aangegeven. Duidelijke indeling maar wel weer vaak lange ingrediëntenlijsten. De recepthandelingen zijn genummerd. Tot slot een aantal handige tips, een begrippenlexicon met handige koopinformatie en een woorden/receptenregister. Aa…Lees verder

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Biografie

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie, en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël waar hij begon als journalist voor Haaretz. In 1995 vertrok hij met zijn toenmalige partner Noam Bar naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami Tamimi startte hij de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 20…Lees verder op Wikipedia