Boek
Nederlands

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Youp Van 't Hek (auteur), Marije Tolman (illustrator)
+1
Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje
×
Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Pietje Puk is geen vrolijke Zwarte Piet: hij heeft hoogtevrees. Sint en de andere Pieten willen hem helpen daaroverheen te komen en gaan met hem oefenen. Prentenboek in oblong met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Hoogtevrees
Titel
Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje
Auteur
Youp Van 't Hek
Illustrator
Marije Tolman
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014 | Andere uitgaven
[36] p. : ill.
ISBN
9789025861391 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Sinterklaas (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zwarte Pieten hebben het leukste werk van de wereld, omdat ze cadeautjes mogen uitdelen. Toch is Pietje Puk niet vrolijk. Hij heeft hoogtevrees. Daarom gaan Sint en de andere Pieten hem helpen daaroverheen te komen. Ze gaan met hem oefenen. Ze beginnen met het hondenhok, want dat is laag. De opdrachten worden steeds moeilijker, maar Pietje is een ijverige leerling en hij blijft goed oefenen. Leuk, ongedwongen prentenboek in oblong formaat over Sint en de Pieten. Het boek toont dat je met flink oefenen dingen kunt leren, waarvan je eerst dacht dat je die nooit zou kunnen. Pietje Puk verandert daardoor van een ontwapenend bang jongetje in een enthousiaste, ijverige Piet. De expressieve tekeningen en een vrolijke ongedwongen sfeer zijn soms kinderlijk eenvoudig en met een grote zeggingskracht. Tekst en tekeningen hebben leuke details die noden tot meermalen (voor)lezen, kijken en genieten. Dit prentenboek werd eerder aangeboden*; het was indertijd gratis verkrijgbaar bij actieproducten v…Lees verder

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Het kleinste Pietje van Sinterklaas worstelt met een probleem, dat gezien zijn beroep hoogst vervelend is: hoogtevrees! En niet zo’n klein beetje: in een stapelbed slapen durft hij niet, zelfs nog niet eens in een gewoon bed, nee, hij slaapt er onder. Drinken uit een beker doet hij ook niet, veel te diep, dus drinkt hij van een schoteltje. Op een dag beslist Sinterklaas dat het zo niet verder kan. Samen met grote Piet zet hij een trainingsschema op: eerst moet Pietje op het dak van het hondenhok kruipen, dan naar het vogelhuis, vervolgens de boom in. Deze aanpak werkt. Het verhaal is best aardig, en is geschreven in een echte voorleesstijl, wat in prentenboeken lang niet altijd het geval is. Deze tekst kan je echt woord voor woord voorlezen en je hebt een vlot verteld verhaal op kleuterniveau. Leuker nog zijn de illustraties: de Sint te paard op het strand, enkel in een rode broek, met een strandlaken onder de arm. Of de stapelbedden van de Pieten, wel vijf verdiepingen hoog. 

<…Lees verder