Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het laatste ritueel

Een advocate onderzoekt de gruwelijke moord op een student die zich bezighield met magie en hekserij.
Titel
Het laatste ritueel
Auteur
Yrsa Sigurdardóttir
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Ijslands
Oorspr. titel
Prioja taknio
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2006
351 p.
ISBN
90-261-2243-8 9789026122439

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het gruwelijk verminkte lijk van een Duitse student wordt op een IJslandse universiteit aangetroffen. Zijn schatrijke familie gelooft niet in de verdachte die de politie heeft opgepakt en huurt een plaatselijke advocate in. Samen met een Duitse ex-rechercheur begint ze te spitten in de vriendenkring en achtergronden van de dode jongen die zowel een intellectuele als morbide interesse had in de geschiedenis van heksenverbrandingen. Ze reconstrueren zijn laatste weken en belanden van de ene verrassing in de andere: van gestolen manuscripten, over vriendenclubjes rond magie tot experimentele seksuele en alcoholische uitspattingen. Zeer knappe debuutroman van een schrijfster uit IJsland die een goede mix brengt van lokale geschiedenis, historisch onderzoek en een gruwelijke moord in de academische wereld. De hoofdpersonages zijn goed geschetst en hun onderzoek dat zowel deductief als intuïtief is, blijft boeien tot het verrassende einde. Paperback, vrij kleine druk.

Over Yrsa Sigurdardóttir

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door TimDuncan

Vilborg Yrsa Sigurðardóttir (24 augustus 1963) is een IJslandse schrijfster van misdaad- en jeugdromans.

Biografie

Yrsa Sigurðardóttir werd in 1963 geboren. Ze studeerde in 1983 af aan de Menntaskólinn ín Reykjavík en begon vervolgens aan de studies civiele techniek aan de Universiteit van IJsland waar ze in 1988 een Bachelor of Science behaalde. Ze vervolgde haar studie aan de Concordia University in Montreal en behaalde er in 1997 de academische graad van Master of Science. In 2020 woont ze met haar man en twee kinderen in Seltjarnarnes in de buurt van Reykjavík en werkt als civiel ingenieur bij de Kárahnjúkadam in het oosten van IJsland. Hier schrijft ze sinds 1998 haar boeken in haar hut.

Carrière

In 1998 publiceerde ze haar eerste kinderboek en in 2003 werd haar boek Biobörn bekroond met de IJslandse kinderboekenprijs (Íslensku barnabókave…Lees verder op Wikipedia