Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dolfijnen

Yves Paccalet (auteur), Gérard Soury (fotograaf), Eef Gratama (vertaler)
Elke dolfijnensoort heeft zijn eigen taal! Verteld wordt hoe dolfijnen leven, hoe ze bewegen en onder water paren. Met veel kleurenfoto's van dolfijnen in actie en ook van dichtbij. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Dolfijnen
Titel
Dolfijnen
Auteur
Yves Paccalet
Fotograaf
Gérard Soury
Vertaler
Eef Gratama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les dauphins
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2013
68 p. : ill.
ISBN
9789025754778 (hardback)
Plaatsingssuggestie
598.91 (SISO) Zeezoogdieren (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit deel uit de serie ‘Beest in beeld’* brengt het leven van de walvisachtigen, en dan met name de dolfijn, onder de aandacht. Het grote boek start met een introductie waarin de specifieke kenmerken van deze zeezoogdieren genoemd worden. Vervolgens wordt aan de hand van vele paginagrote kleurenfoto’s en korte teksten steeds een onderwerp besproken. De ontstaansgeschiedenis, de aanpassing aan het water, verschillende soorten (o.a walvissen en de orka), de ademhaling, zintuigen, de intelligentie, maar ook de jacht, het voedsel, de voortplanting en de omgang met en de bedreiging door de mens komen beknopt aan de orde. Er is gebruikgemaakt van eenvoudige, maar soms lange zinnen in verschillende vrij grote lettertypes. De tekst is ruim opgezet. De foto’s (zonder bijschrift of extra commentaar) zijn, mede door hun grootte, prachtig om te zien. Ze staan vrijwel los van de teksten. Er is geen register opgenomen. De informatie boeit, maar is erg algemeen waardoor het geschikt is als leuke eers…Lees verder

Dolfijnen

Een boek dat dolfijnen prachtig in beeld brengt. Het boek is heel duidelijk en logisch opgebouwd. Eenvoud siert en dat geldt zeker en vast ook voor dit boek. Het lettertype is sober maar zeer duidelijk te lezen. De foto's werden niet veel bewerkt en de lay-out is mooi maar niet overdreven. Elk onderwerp wordt aangekondigd door stuk voor stuk prachtige foto's, die de volledige twee bladzijden innemen. In grote zwarte letters wordt dan vermeld waarover op de volgende twee of meer bladzijden uitleg wordt gegeven. De foto's geven het meeste informatie, de tekst is interessant en er staat niet meer dan er moet staan. Het is in de eerste plaats een heel mooi kijkboek, pas daarna ga je ook de tekst lezen, die de foto's goed aanvult.