Boek
Nederlands

Achter de schermen van Blake & Mortimer

Yves Sente (auteur), André Juillard (auteur)

Achter de schermen van Blake & Mortimer

“Wanneer je als jongen alle verschenen albums hebt gelezen, zoek je dat ‘andere’ album, het album dat niet bestaat. En als je vijfentwintig jaar na dato de gelegenheid krijgt om zelf dat ‘andere’ Blake en Mortimer-album te maken, schieten woorden te kort” - Yves Sente en André Juillard.
Titel
Achter de schermen van Blake & Mortimer
Auteur
Yves Sente André Juillard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Brussel: Blake en Mortimer, 2008
87 p. : ill.
ISBN
9789067370462 (hardback)
Plaatsingssuggestie
829.5 (SISO) Over strips en cartoons ; Tekenaars - Reeksen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Yves Sente

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ludovic Péron

Yves Sente (Ukkel, 17 januari 1964) is een Belgische stripscenarist.

Levensloop

Na zijn studies in België, ging hij naar school in Arlington Heights (Illinois) alvorens terug te keren naar België om Rechten te studeren aan de Facultés Universitaires Saint-Louis (FUSL) en 'internationale betrekkingen' aan de Université catholique de Louvain (UCL). Zijn cartoons verschenen vanaf 1986 in verschillende tijdschriften waaronder The Wall Street Journal Europe. In 1991 ging hij fulltime aan de slag in de stripwereld als redacteur bij Le Lombard.

Sente groeide reeds snel uit tot een van de best verkopende stripauteurs. Zo verkocht hij van zijn nieuwe avontuur van Blake en Mortimer in 2003 ruim 600.000 exemplaren, een jaar later verkocht hij van het vervolg zo'n 520.000 exemplaren. In 2007 nam hij de reeks Thorgal en in 2010 XIII over van Jean Van Hamme. Spoedig ontstond er een Thorgal-universum, waarin naast de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties