Boek
Nederlands

Brooddeeg voor kinderen

Yvonne De Kramer (auteur)

Brooddeeg voor kinderen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Aan de hand van kleurenfoto's en zwartwittekeningen wordt verteld hoe je allerlei figuren van brooddeeg kunt boetseren. Bij sommige voorbeelden heb je hulp van een ouder iemand nodig. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Deegfiguren
Titel
Brooddeeg voor kinderen
Auteur
Yvonne De Kramer
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Cantecleer, 2004
48 p. : ill.
ISBN
90-213-3443-7
Plaatsingssuggestie
624.4 (SISO) Boetseren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met speeldeeg, een mengeling van goedkope produkten als bloem, zout en water, kan je de mooiste dingen maken. In dit kleine vierkante knutselboekje uit de reeks Krea Kids van uitgeverij Cantecleer staan een twintigtal ideeën met dit veelzijdige materiaal uitgelegd.

In de inleiding legt de auteur, een kleuterleidster, uit hoe je het deeg mengt, bewerkt, bakt, schildert en vernist. Dan volgt een overzichtelijke werkbeschrijving van elk project. De afgebeelde voorwerpen zijn mooi en aantrekkelijk maar niet zo perfect dat je ontmoedigd wordt. Dingen als de bijtjes en de stromannetjes zijn decoratief; andere, zoals de Malle Wammes of de sieraden van deegkralen, zijn om mee te spelen. Alles is in kleur gefotografeerd. Dit is gemakkelijk bij creatieve boekjes waar het resultaat het doel is.

Een vrolijk boekje met leuke ideeën die knutselvingers doen kriebelen. [Heidi Vyncke]
In deze uitgave wordt een aantal eenvoudige en goed uitvoerbare leuke voorbeelden (bijvoorbeeld ringenpop, bijtjes, aapjes, waxinelichthouder enzovoort) gegeven van werken met brooddeeg voor peuters en kleuters. De algemene werkwijze wordt duidelijk uiteengezet en van diverse tips voorzien. Per werkstuk wordt een lijst met benodigdheden aangegeven en wordt de werkwijze verduidelijkt met eenvoudige schetsjes. Van ieder werkstuk is er een kleurenfoto, zodat duidelijk is wat de bedoeling is. De kleurige voorbeelden zijn zeer geschikt voor de motorische vaardigheden van de doelgroep. Zij nodigen uit om verder te fantaseren op het thema. Enige hulp van volwassenen is geboden waar het gaat om het gebruik van de oven en enig voorbereidend werk. De kaft wordt gesierd met kleurige foto's van voorbeelden. Vanaf ca. 5 jaar.