Boek
Nederlands

Balotje en Sinterklaas

+1
Balotje en Sinterklaas
×
Balotje en Sinterklaas Balotje en Sinterklaas

Balotje en Sinterklaas

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Balotje krijgt bezoek van sinterklaas. Ze wil hem de volgende dag bedanken, maar dan is hij alweer weg. Wat duurt een jaar lang als je op sinterklaas wacht. Prentenboek met grote nai͏̈eve krijttekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Balotje en Sinterklaas
Auteur
Yvonne Jagtenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789025776961 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Sinterklaas (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Balotje is in de ban van Sinterklaas. Hij komt op bezoek en geeft iedereen cadeautjes, maar als Balotje hem de volgende dag wil bedanken, is hij alweer naar Spanje. Wat nu? Stel dat hij boos is? Deel uit de serie prentenboeken over Balotje, waarin Balotje zich ernstig zorgen maakt of Sinterklaas haar nog wel aardig vindt. Een jaar duurt volgens haar veel te lang. Elk jaargetijde komt aan bod: de winter met de Kerstman, de lente met de paaseieren, de zomer met een vakantie naar Spanje en dan eindelijk het einde van de herfst... met Sinterklaas. Kleurrijk prentenboek met redelijk veel, vlot leesbare, tekst. Simpele, op een kinderlijke manier getekende, illustraties in gemengde techniek (voornamelijk vetkrijt) over een dubbele bladzijde. Zeer herkenbaar thema, in een nieuw daglicht, voor kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Balotje en Sinterklaas

In de reeks over Balotje maken Balotje en de baby (haar broertje of zusje) hier kennis met Sinterklaas. Balotje vindt de Sint heel lief. Waneer de Sint op bezoek komt, krijgt zij een geschenk. Balotje is superblij. De volgende dag wil ze de Sint nog eens extra bedanken maar hij is al naar Spanje vertrokken. Balotje kan het niet geloven. Zomaar, zonder te zwaaien en zonder zoen ... Een heel jaar lang wachten tot hij terugkomt, valt Balotje bijzonder zwaar. En zal Sinterklaas haar nog wel herkennen? De reeks verhaaltjes over Balotje valt in de smaak bij kleuters. Balotje is een lief, simpel, ongecompliceerd figuurtje dat hen erg aanspreekt. Een personage dat kort bij de leefwereld van het kind aanleunt en zeer herkenbaar is. En ook de volwasssen voorlezer geniet van de kleine grapjes - Sint krijgt koffie. Met een rietje.- en de kinderlijke logica: Misschien komt hij niet meer terug, denkt Balotje bang. Misschien is hij wel boos, omdat ik geen dankjewel heb gezegd voor het mooie cadea…Lees verder

Over Yvonne Jagtenberg

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (Tilburg, 8 december 1967) is een Nederlands auteur, scenarioschrijver en illustrator.

Biografie

Jeugd en opleiding

Jagtenberg werd geboren in Tilburg. Na de pabo bezocht ze de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna werkte ze een tijdje als autonoom kunstenares.

Loopbaan

Jagtenberg debuteerde in 1994 haar kinderboek Een man voor juf Jet. In 2001 verscheen haar eerste prentenboek Een bijzondere dag, dat ze zelf schreef en illustreerde. Dit boek won in datzelfde jaar de Pluim van de Maand. In 2002 ontving zij de Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. In 2006 won ze voor haar boek Balotje en het paard de literatuurprijs Vlag en Wimpel. Jagtenberg schreef samen met Arno Kranenborg ook de scenario's voor de speelfilm My Love My Life. Ook heeft ze een kindermeubellijn ontworpen ond…Lees verder op Wikipedia