Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hondje : de enige echte

+1
Hondje : de enige echte
×
Hondje : de enige echte Hondje : de enige echte

Hondje : de enige echte

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In elk seizoen beleeft Hondje allerlei kleine avonturen. En als hij even uit wil rusten, gaat hij naar de oude mevrouw. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Hondje : de enige echte
Auteur
Yvonne Jagtenberg
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2015
70 p. : ill.
ISBN
9789047616849 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hondje is een vrolijk, vindingrijk zwerfhondje, dat het in zijn eentje prima redt. Hij is enthousiast en altijd in voor iets leuks. Hij ruikt waar hij misschien iets lekkers kan vinden en vermaakt zich met zijn vriendjes in het park. En als hij er behoefte aan heeft, trippelt hij naar de oude dame van wie hij lekkere koekjes krijgt. We kunnen het hondje door de seizoenen volgen, want elk seizoen heeft zijn eigen hoofdstukjes. De avonturen zijn geschreven door zijn ogen, terwijl hij denkt en doet als een echt hondje. Dit levert grappige, ontroerende verhaaltjes op die zich uitstekend lenen voor voorlezen. De woorden en zinnen zijn eenvoudig, waardoor enigszins gevorderde lezers al gauw de verhaaltjes zelf kunnen lezen. De veelvoudige, kleurige illustraties geven een leuk beeld van het wel en wee van het onweerstaanbare witte hondje met bruine hangoortjes en een vrolijk wapperend staartje. Zeer aanbevolen om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar en zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Yvonne Jagtenberg

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (Tilburg, 8 december 1967) is een Nederlands auteur, scenarioschrijver en illustrator.

Biografie

Jeugd en opleiding

Jagtenberg werd geboren in Tilburg. Na de pabo bezocht ze de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna werkte ze een tijdje als autonoom kunstenares.

Loopbaan

Jagtenberg debuteerde in 1994 haar kinderboek Een man voor juf Jet. In 2001 verscheen haar eerste prentenboek Een bijzondere dag, dat ze zelf schreef en illustreerde. Dit boek won in datzelfde jaar de Pluim van de Maand. In 2002 ontving zij de Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. In 2006 won ze voor haar boek Balotje en het paard de literatuurprijs Vlag en Wimpel. Jagtenberg schreef samen met Arno Kranenborg ook de scenario's voor de speelfilm My Love My Life. Ook heeft ze een kindermeubellijn ontworpen ond…Lees verder op Wikipedia