Bruce Wayne/Batman krijgt de hulp van Diana Prince/Wonder woman en stelt een team superhelden samen die het opnemen tegen Steppenwolf, die de aarde wil vernietigen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Justice League
Regisseur
Zack Snyder
Acteur
Ben Affleck 1972- Henry Cavill Amy Adams Gal Gadot Ezra Miller Jason Momoa Ray Fisher 1987- Jeremy Irons
Componist
Danny Elfman 1953-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans en Engels, Duits en Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051889621669

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Superheldenfilm van Zack Snyder en Joss Whedon, het vervolg op ‘Batman v Superman: dawn of justice’* (2016). Na de dood van Superman vreest Bruce Wayne/Batman (Ben Affleck) voor een buitenaardse invasie. Hij krijgt de hulp van Diana Prince/Wonder woman (Gal Gadot) en stelt een team superhelden samen die het opnemen tegen slechterik Steppenwolf, die de aarde wil vernietigen. De recensenten geven 2 of 3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) rommelig plot en matige special effects. Spaarzame lichtpuntjes: The Flash als komische noot en Wonder Woman die het aanvoerderschap van de Justice League opeist.’ Marco Weijer (Telegraaf 16-11-’17) schrijft: ‘(…) Origineel is Justice League dan ook moeilijk te noemen, maar de uitvoering is dit keer wel prima in orde. (…) Met als resultaat een evenwichtige mix van digitaal 3D-spektakel, humor die de ruimte krijgt en een gezonde dosis emotie, ook dankzij Amy ’Lois Lane’ Adams.’ Vanaf ca. 15 jaar.

Over Zack Snyder

CC BY 2.0 - Foto van/door Elen Nivrae at https://www.flickr.com/photos/nivrae/

Zack Snyder (Green Bay (Wisconsin), 1 maart 1966) is een Amerikaans filmregisseur.

Levensloop

Snyder begon als regisseur en cinematograaf van muziekvideo's (Morrissey) en reclames (Compuware, Audi, Budweiser, Jeep, Magnum, Subaru). Snyder won voor zijn werk drie Clio Awards, prijzen voor de reclame-industrie. In 2004 ging Snyder over op bioscoopfilms met de horrorfilm Dawn of the Dead. Ook is hij samen met zijn vrouw Deborah Snyder oprichter van het productiebedrijf Cruel and Unusual Films.

Filmografie

Externe link

  • (en)  Zack Snyder in de Internet Movie Database

Suggesties