Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De tweede familie

Zeruya Shalev (auteur)
Na een mislukt eerste huwelijk probeert een jonge vrouw geborgenheid te vinden in een tweede huwelijk.
Onderwerp
Echtscheiding, Liefde
Titel
De tweede familie
Auteur
Zeruya Shalev
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Hebreeuws
Oorspr. titel
Mischpacha me'ucheret
Uitgever
Amsterdam: Cossee, 2008 | Andere uitgaves
ISBN
9789059361942

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Israëlische schrijfster Shalev (1959) schreef eerder 'Liefdesleven' en 'Man en vrouw'. Ook in deze roman staan liefdesrelaties vanuit vrouwelijk perspectief weer centraal. Nadat Ella een abrupt einde heeft gemaakt aan haar huwelijk, wordt ze verteerd door twijfel en schuldgevoel over haarzelf en hoe het nu verder moet met het zoontje uit het huwelijk. Ella zet door en vindt uiteindelijk een nieuwe liefde en een tweede gezin. Dit simpele gegeven is door Shalev indringend en invoelbaar beschreven. Het thema is universeel en specifiek Israëlische elementen zijn in het boek vrijwel niet te vinden. Het boek zal vooral vrouwen tussen 30-40 jaar aanspreken. Kleine druk.

Over Zeruya Shalev

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lesekreis

Zeruya Shalev (Hebreeuws : צרויה שלו) is geboren op 13 mei 1959. Zij is een van de meest vooraanstaande Israëlische auteurs.

Zeruya Shalev werd geboren in de Kiboets Kinneret. Ze heeft een Master in bijbelstudies en werkt als literair redacteur bij uitgeverij Keshet. Op 29 januari 2004, toen ze terugkeerde naar haar huis in Rehavia, Jeruzalem, nadat ze haar kind naar de kleuterschool had gebracht, blies een Palestijnse zelfmoordterrorist een stadsbus op, net op het moment dat ze langskwam. Het kostte haar vier maanden om van haar verwondingen te herstellen. Shalev is getrouwd met Ayal Megged, de zoon van Aharon Megged. Haar neef is de auteur Meir Shalev.

Literatuur

Shalev heeft vijf romans, een poëzieboek en een kinderboek uitgegeven. Haar romans Love Life, Husband and Wife, Thera en The Remains of Love zijn zowel in Israël als in het buitenland…Lees verder op Wikipedia