Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Man en vrouw

Zeruya Shalev (auteur)
+1
Man en vrouw
×
Man en vrouw Man en vrouw
In de reeks:
Het huwelijk van een Israe͏̈lisch echtpaar verkeert in een diepe crisis.
Onderwerp
Huwelijk, Liefde
Titel
Man en vrouw
Auteur
Zeruya Shalev
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Ba'al we-ischa
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2005 | Andere uitgaves
488 p.
ISBN
90-417-0572-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Van Zeruya Shalev verscheen vier jaar geleden Liefdesleven, een bekroonde (Golden Book Prize) en aangrijpende roman die omwille van het thema -- de verslavende liefde van een jongere vrouw voor een oudere man -- in Israël voor veel commotie zorgde. Het boek werd een internationale bestseller (in 18 talen vertaald) en bereikte een totaaloplage van meer dan twee miljoen exemplaren. Hetzelfde succes zal er voor haar tweede roman beslist ook inzitten. Man en vrouw is de vlijmscherpe analyse van een huwelijk dat zichzelf overleefd heeft. Aan het woord (een stream-of-consciousness van meer dan 300 pagina's) is Naäma, sociaal werkster in een opvangcentrum voor jonge vrouwen, een taak die haar zo opeist dat ze te weinig oog heeft voor haar man Oedi en haar 10-jarig dochtertje Noga. Oedi is woestijngids, die er regelmatig op uit moet met excursies. Hun huwelijk zit in een doodlopend straatje. Op zekere morgen kan Oedi zijn bed niet meer uit, hij heeft geen controle meer over zijn…Lees verder
In haar eerste roman ('Liefdesleven') nam de Israëlische schrijfster Zerya Shalev (1959) seksuele obsessie als thema. In deze tweede roman is het de verstikkende beklemming van twee mensen, gevangen in een huwelijk. Oedi en Naama, al sinds hun 12e samen, getrouwd, met een dochter, zitten op een dood spoor. Verwijten en schuldgevoelens bepalen hun samenzijn. Een zieke Oedi krijgt een relatie met zijn genezeres, Naama begint ook een affaire. Toch komen de twee uiteindelijk weer bij elkaar. In slanglange, stijlrijke zinnen schildert Shalev fraai vooral het innerlijke leven van Naama. De roman zal vooral vrouwen aanspreken. In Duitsland lovend besproken door de criticus Reich-Ranicki. Pocket; kleine druk, krappe bindmarge.

Over Zeruya Shalev

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lesekreis

Zeruya Shalev (Hebreeuws : צרויה שלו) is geboren op 13 mei 1959. Zij is een van de meest vooraanstaande Israëlische auteurs.

Zeruya Shalev werd geboren in de Kiboets Kinneret. Ze heeft een Master in bijbelstudies en werkt als literair redacteur bij uitgeverij Keshet. Op 29 januari 2004, toen ze terugkeerde naar haar huis in Rehavia, Jeruzalem, nadat ze haar kind naar de kleuterschool had gebracht, blies een Palestijnse zelfmoordterrorist een stadsbus op, net op het moment dat ze langskwam. Het kostte haar vier maanden om van haar verwondingen te herstellen. Shalev is getrouwd met Ayal Megged, de zoon van Aharon Megged. Haar neef is de auteur Meir Shalev.

Literatuur

Shalev heeft vijf romans, een poëzieboek en een kinderboek uitgegeven. Haar romans Love Life, Husband and Wife, Thera en The Remains of Love zijn zowel in Israël als in het buitenland…Lees verder op Wikipedia