Cinébib

De mooiste arthousefilms online via Mijn Bibliotheek.

Streamen via Mijn Bibliotheek

Wat is het? Toegang tot honderden films, van klassieke cinema tot indie film en cultfilms. 

Voor wie? Voor filmfans, bibliotheekbezoekers, of gewoon voor iedereen die op zoek is naar een manier om van films en documentaires te genieten.

Hoe? Meld je aan via Mijn Bibliotheek en kijk online.

Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je hier.

*Dit is een pilootproject en beschikbaar voor bibliotheekleden in 26 bibliotheken verspreid over Vlaanderen en Brussel.

popcorn icoon

Wat kun je van Cinébib verwachten?

 • Arthouse films: Kan de betere film je wel smaken? Dan vind je dankzij jouw Mijn Bibliotheek-profiel de arthouse films van jouw keuze in slechts een paar klikken.
 • Kijk wanneer je wilt: Geen verplichte vertoningen of vaste tijdstippen. Dankzij CinéBib kijk je wanneer en waar het jou uitkomt. 
 • Grote keuze: Of je nu in de stemming bent voor romantiek, actie, documentaires, of avontuur, stream de film die je op dat moment wil zien.

Nieuwe films in jouw basisabonnement

Ontdek welke films je deze maand streamt via Mijn Bibliotheek

Is jouw bibliotheek van de partij?

Hieronder vind je een lijst van de bibliotheken die meedoen aan het pilootproject. Leden van onderstaande bibliotheken kunnen met het Mijn Bibliotheek-profiel films, series en documentaires streamen. Klik hieronder op jouw bibliotheek voor meer info over Cinébib in je bib en het aanbod.

cinebib logo

Aalst: Sooner

Antwerpen: Sooner + Dalton

Berlare: Sooner

Buggenhout: Sooner

Dendermonde: Sooner

Eeklo: Dalton

Elsene: Sooner

Genk: Sooner

Habobib: Sooner

Hamme: Sooner

Herentals: Dalton + Avila

IVEBICA (Hemiksem, Schelle, Niel): Dalton

Kasterlee: Dalton

Kontich: Dalton en Sooner

Laarne: Sooner

 

Lebbeke: Sooner

Leuven: Sooner

Lille: Dalton

Lummen: Sooner

Muntpunt: Avila

Nazareth: Sooner

Oostende: Dalton

Puurs-Sint-Amands: Sooner + Dalton + Avila

Schaarbeek: Sooner + Dalton + Avila

Sint-Niklaas: Sooner

Stekene: Sooner

Wetteren: Sooner

Wichelen: Sooner

Zele: Sooner

Zwevegem: Sooner

 

Filip Peeters bij de lancering van Cinébib

 

"Wat een ongelooflijk aanbod! Als acteur ben ik enorm blij dat Europese films via Cinébib extra aandacht krijgen en dat veel Vlamingen nu laagdrempelig kunnen genieten van goeie films." 

- Acteur Filip Peeters

FAQ

Hoe registreer ik me om online films te kijken via mijn bib?

 • Om je te registreren om online films te kijken via je bibliotheek, maak je hier eerst een Mijn Bibliotheek-profiel aan.

Kan ik streamen in het buitenland?

 • Ja, dat kan. Het aanmaken van een Mijn Bibliotheek-profiel om te streamen dient wel in België te gebeuren. Daarna kan je films en documentaires kijken in binnen- en buitenland.

Kan ik films offline bekijken?

 • Nee, films kunnen alleen online worden gestreamd.

Hoe kan ik Sooner films bekijken via Chromecast?

 • Ga naar het Chromecast-icoon op het Sooner-platform (controleer vooraf of je wifi werkt). Verbind met je Chromecast en stream naar je TV.

Hoe kan ik Sooner online streamen in Apple TV en in de smart tv app in de Play Store?

 • In de Apple TV / Play Store app kies je de optie ‘log in via het web’. Noteer de code die op het scherm verschijnt. Log in op Sooner via je telefoon, tablet of computer. Ga naar je profiel via het ‘hoofd’ icoon rechts boven. Selecteer daar ‘apparaten’ en voer de code in. Klik op ‘verbind’.

Hoe kan ik een Sooner Film bekijken met een gouden ticket?

 • Cinébib geeft je toegang tot een basisabonnement. Je ziet echter ook films in de collectie verschijnen met een gouden ticket op de cover. Deze kunnen tegen betaling worden bekeken. Hiervoor voeg je jouw betalingsgegevens toe in jouw Sooner-account. Je betaalt dan enkel voor de films uit het betalend aanbod.

Wat kan ik doen als ik niet meer kan inloggen in Sooner?

 • Je abonnement (van Mijn Bibliotheek) moet je maandelijks vernieuwen. Dit kan je doen door volledig uit- en opnieuw in te loggen in het Sooner streaming platform. Dan heb je opnieuw toegang.

Welke films kan ik bekijken via Mijn Bibliotheek?

 • Met Cinébib stream je de betere films en documentaires op je eigen toestel, waar en wanneer je wil. Op zowel het Sooner, het Dalton als het Avila-platform vind je films uit de hedendaagse Europese onafhankelijke cinema, films van filmfestivals, kinderfilms maar ook kunst cinema en bijvoorbeeld Belgische documentaires.

Cultuurconnect (digitaal steunpunt voor bibliotheken) coördineert het pilootproject en werkt daarvoor samen met de bibliotheken van Aalst, Antwerpen, Dijk 92, Eeklo, Elsene, Genk, Herentals, IVEBICA, Kasterlee, Leuven, Lille, Lummen, Nazareth, Puurs-Sint-Amands, Schaarbeek, Sint-Niklaas, Stekene en Zwevegem