Onze arthousefilms en documentaires

Stream de mooiste indiefilms en documentaires met een hoekje af gewoon waar en wanneer jij wilt. Je hoeft er niet voor uit je luie zetel te komen. Met je basisabonnement via 'Mijn Bibliotheek' log je in en kijk je naar de betere arthousefilms. Ontdek onze selectie of start zelf met streamen:

Ook jij hebt een Cinébib basisabonnement. Hoe? Log in met je 'Mijn Bibliotheek' profiel.

cinébib streaming campagnebeeld

Digitaal cultuur opsnuiven

Voor de een (voorlopig) nog een verborgen schat, voor de ander al een waardevolle bron van vertier: stream jouw favoriete films via de bib. 

Ontdek Cinébib     Hoe werkt het? 

Quo vadis aida

'Quo Vadis, Aida?' op Sooner

In het aangrijpende schouwspel van "Quo Vadis, Aida?" stapt de Bosnische regisseur Jasmila Žbanić doelbewust weg van de conventionele reconstructie van historische feiten rondom de vreselijke tragedie van Srebrenica. In plaats daarvan plaatst ze ons midden in de onontkoombare realiteit van het conflict, gezien door de vastberaden ogen van Aida, een moeder op een VN-basis.

Ontdek Quo Vadis, Aïda?

Exhibition film poster

Haal horror in huis voor halloween

Geniet tijdens Halloween van enkele onconventionele, enge en griezelig goede films. Door Cinébib zie je de bomen door het donkere, verlaten bos want op ons lijstje staat een fascinerend meesterwerk van Joanna Hogg. 

Ontdek "Exhibition" van Joanna Hogg

The fruit tree film poster

Nieuwe arthousefilms op Dalton

Stel je voor: twee films die schijnbaar ver van elkaar verwijderd zijn, maar die elk op hun eigen manier een meeslepend verhaal vertellen dat je niet onberoerd laat. Of je nu houdt van dromerige documentaires die je terugvoeren naar je eigen herinneringen of van krachtige kortfilms die je hart sneller doen slaan, Dalton selecteerde voor jou twee intrigerende nieuwe films voor een gezellige filmavond thuis.

Ontdek The Fruit Tree en Ice Merchants

echo filmposter

"Echo" op Avila

Avila zet met Echo een Belgische film in de kijker die vorig jaar een speciale vermelding van de Youth Jury tijdens Film Fest Gent kreeg. En terecht. Je bent getuige van de transformatie van individuen die niet alleen fysiek, maar ook mentaal evolueren.

Ontdek Echo

filmposter Gett the trial of Viviane Amsalem

Gett: The Trial of Viviane Amsalem

Geen zin om naar buiten te gaan? Arthouse films huur je nu gewoon online. Sooner heeft deze maand een nieuw rechtbankdrama in het aanbod. En niet zomaar één. Deze arthouse film werpt een krachtige blik op het complexe en vaak onrechtvaardige proces van echtscheiding in Israël. 

Ontdek Gett: The Trial of Viviane Amsalem

monkey van Maria Blom filmposter

Filmavontuur op Cinébib: slecht weer, goede films

Bestaat er eigenlijk iets gezelligers dan warm binnen zitten en de regen horen vallen? Wij denken van wel. Deze hartverwarmende films op Sooner en Dalton maken het plaatje compleet. Haal er nog een deken bij want deze films bekijk je met de hele familie.

Ontdek Monky en De Slak en de walvis

Souad filmposter

Nieuw op Dalton: Souad

Online film huren waar je meer aan hebt dan de zoveelste actiescène? Deze arthouse film werpt vragen op bij social media en hoe tieners ermee omgaan die in een religieuze context leven. Is hun beleving helemaal anders dan onze kijk op social media? 

Ontdek Souad

le gamin au vélo poster

'Le Gamin au vélo' op Avila

De broers Dardenne ontrafelen het alledaagse leven van Cyril. Een inkijk in verlies, liefde, en het vinden van een plek die je 'thuis' kunt noemen. 'Le Gamin au Vélo' is puur, direct en een must-see voor liefhebbers van films met een rauw randje.

Ontdek Le gamin au vélo

Love filmposter

De Sooner top 3 van 2023

Liefde en vooral seksualiteit blijven ook in 2023 populair bij de streamers via de bib. Zowel 'Pleasure' van Ninja Thysberg, 'Bang Gang (A Modern Love Story)' van Eva Husson als 'Love' van Gaspar Noé zijn een kijk op seksualiteit die soms rauw aanvoelt. Frans drama valt in de smaak en er mag al eens een expliciete scène voorbij komen. Dit is de Sooner Cinébib top 3 van 2023:

Ontdek de Sooner Cinébib top 3

Globes filmposter

'Globes': de dans van mens en bij

'Globes' van Nina De Vroome, vangt de verhalen die bijen elkaar vertellen tijdens hun complexe dans, waarin ze zowel de intieme details als de grootschalige aspecten van de wereld om hen heen verkennen. 

Bekijk deze Belgische indiefilm

What Do We See When We Look at the Sky film poster

Hoe een romantisch drama een filosofische film wordt

Deze Cinébib film is meer dan een romantisch drama. In de magische handen van regisseur Alexandre Koberidze wordt het lyrische sprookje 'What do we see when we look at the sky?' een bescheiden meesterwerk. Koberidze doet ons nadenken over het alledaagse en hoe we ernaar kijken. En dat begint al meteen bij het eerste beeld.

Bekijk deze filosofische film

golden eighties filmposter

De jaren '80 in Brussel

In een betoverende wereld van liefde, verlangen en alledaagse ontmoetingen dans je in "Golden Eighties" door de winkelgalerijen van Brussel. 

Bekijk deze ode aan de jaren tachtig 

Herr bachmann und seine klasse

Dé docu over de leraar die we allemaal graag hadden gekend

Waarom wil je deze Dalton documentaire zien? In "Herr Bachmann und seine Klasse" wordt het alledaagse leven van een onconventionele leraar en zijn klas vol kinderen met een migratieachtergrond een tijdloos verhaal over verbinding.

Bekijk deze Cinébib docu

Films kijken via streaming: aan de slag

Lid van de bib? Met Cinébib stream je films en documentaires op je eigen toestel, waar en wanneer je wil. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel en haal de betere cinema in huis.

Cinébib geeft jou, als filmliefhebber, een alternatief voor de grote streamingdiensten met commerciële content.

Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je hier.