E-boeken bij de bib

 

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

Zo werkt het:

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

Aanbod

Hoe ziet de collectie eruit?

Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 9000 Nederlandse- en Engelstalige e-boeken. We stelden een selectie samen van vlot leesbare fictie en non-fictie voor volwassenen en jongeren. Voornamelijk Nederlandstalige titels, maar ook Engelstalige. Je vindt er altijd een goed boek.

Aanbod

Zitten er ook audioboeken in de collectie?

Nog niet van bij de start. Hiervoor zijn specifieke onderhandelingen nodig. Dit hangt dus van de toekomst af. In de bib zelf kan je uiteraard nog steeds luisterboeken uitlenen. 

Gebruik

Hoe maak ik gebruik van deze dienst?

Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van een deelnemende bib én een Mijn Bibliotheek-profiel hebben. Nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Ontdek snel hoe je dit aanmaakt! Inloggen in de app - cloudLibrary - gebeurt vervolgens via jouw Mijn Bibliotheek gegevens. 

Gebruik

Op welke toestellen kan ik de e-boeken lezen?

De e-boeken zullen beschikbaar zijn op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. De app van cloudLibrary kan zowel op Android als op iOS gedownload worden. Lezen via de computer? Dat kan via deze link!

Gebruik

Hoeveel e-boeken kan ik uitlenen?

Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en daarnaast nog 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van het toestel, tenzij je het vroeger inlevert. Verlengen is niet mogelijk, telaatgeld wordt niet aangerekend.

Gebruik

Gebruiksvoorwaarden & Privacyverklaring E-boekendienst ‘de Bib’

Wat je hierover moet weten vind je in dit document.

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn computer of laptop?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn iPhone of iPad (Apple)?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn smartphone of tablet (Android)?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via Mac (Apple)?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via computer (Windows)?

Welke bibliotheken bieden e-boeken aan?