Rikki en de tuin van opa

Rikki en de tuin van opa

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Het konijn Rikki gaat op bezoek bij zijn grootouders. Hij helpt zijn opa in de groentetuin en leert zo van alles over tuinieren. Bijvoorbeeld hoe je spinazie zaait en waar zaadjes vandaan komen.
Titre
Rikki en de tuin van opa / tekst en illustraties Guido van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2022 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044816792 (hardback)
Placing suggestion
Natuur (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Konijntje Rikki gaat met zijn ouders op bezoek bij opa en oma. Opa heeft een groentetuin en Rikki helpt hem bij het spitten, zaaien en oogsten. Opa vertelt over de cyclus bloem, zaadjes, plantjes. Op het achterste schutblad wordt – in een kader – kort nog informatie gegeven over zaadjes uit bloemen, vruchten en over de aardappel. Rikki is een aangekleed konijn en hij en zijn familie leven als mensen. Ze hebben een kat als huisdier, die ook in verhouding kleiner is getekend. De tweepaginagrote tekeningen zijn met zwarte lijnen opgezet en ingekleurd met acrylverf in sprekende kleuren. De ondergrond van rood-wit ruitjespapier is soms te zien en dat geeft een speciaal effect aan de vrolijke illustraties. Zowel de inhoud van het verhaaltje als de stijl en taal zijn wat braaf. Het uiterlijk van het mooi verzorgde prentenboek en het vriendelijke verhaaltje zijn geschikt voor kleuters. De informatieve invalshoek is bruikbaar voor de onderbouw van de basisschool. Over Rikki verschenen al vele …Lire la suite

Rikki en de tuin van opa

Rikki is een klein konijntje dat dol is op zijn opa. Rikki mag altijd helpen in zijn tuin. Er is een bloemperk, een perenboom, maar het liefst van al is hij in de groentetuin. Deze keer gaan ze worteltjes oogsten en gaan ze een nieuw stukje aarde omspitten om er vervolgens spinazie te zaaien. Wanneer Rikki zich afvraagt waar de zaadjes vandaan komen, legt opa het uit met een zonnebloem als voorbeeld.
Rikki is al een gevestigde waarde in de wereld van de kinderboeken. Eénmaal je een boek over Rikki hebt gelezen ken je de stijl van de verhalen en tekeningen en is het altijd een beetje herhaling. Toch is het een fijn boek voor kinderen die geïnteresseerd zijn in planten en het kweken van groenten. Iedere stap die je moet doen om groenten te zaaien, wordt helder en begrijpbaar beschreven. Alles gebeurt in een leuke ontspannen sfeer die je kunt verwachten in een grootouder-kleinkindrelatie.